NSC bewijst zich buiten Nijkerk

ZWOLLE – Voor het eerst in dit seizoen heeft NSC zaterdag een uitwedstrijd gewonnen. Bij WVF in Zwolle slaagde NSC in wat bij DOS Kampen en d’Olde Veste (Steenwijk) niet lukte: het trok een 0-1 voorsprong over de streep. NSC speelde tegen WVF een wedstrijd waarin het zich zelf onnodig moeilijk heeft gemaakt. Met de nodige wijzigingen, vooral in verdedigend opzicht startte NSC de wedstrijd. Klaas de Graaf stond weer op zijn vertrouwde positie en speelde weer als vanouds gewoon goed. NSC trok van begin af aan ten aanval en maakte het WVF ontzettend moeilijk. WVF had niks in te brengen en stond met de rug tegen de muur. Verdedigend stond het goed en op het middenveld had Rozema de touwtjes in handen. De verdedigers van WVF hadden totaal geen grip op Ozturk en Cherkaoui,die naar hartelust speelde in de eerste helft. Als het vizier op scherp had gestaan had NSC voor rust de wedstrijd al beslist. Nu was het met de rust 0-1 door een fantastisch doelpunt van Ozturk die de bal diagonaal in de verste hoek schoot. De tweede helft was van een ander kaliber, er zat totaal geen lijn meer in. Er werd onrustig gevoetbald en de combinaties lukten ook niet meer. Uiteindelijk blijft het dan 0-1, waar het misschien wel 0-3 had moeten zijn.

Volgende week speelt NSC thuis tegen DOS’37  uit Vriezenveen.