Veensche Boys herdenkt Alwien Pitstra en pakt punt in Ermelo

ERMELO – Veensche Boys wist zaterdag een gelijkspel uit het duel met FC Horst te halen. De ploeg uit Ermelo stond lange tijd met 1-0 voor, maar in de 79e minuut kwamen de Nijkerkerveenders langszij: 1-1.

FC Horst, een club met kampioensambitie, kwam in de eerste helft op voorsprong (1-0) dankzij een treffer van oud-Spartaan Albert van Nijhuis, maar wist de marge niet groter te maken. Zo kon Salim el Yousfi ver in de tweede helft de gelijkmaker maken (1-1), waarna een spannende slotfase aanbrak.

De wedstrijd lag helemaal open, maar leverde geen winnaar meer op. Het duel eindigde met tien tegen tien. Aan de zijde van Veensche Boys moest Bart van Tiggelen het veld vervroegd verlaten.

bron: omroepN

Minuut stilte voor Alwien Pitstra

Vlak voor de start van de competitiewedstrijd FC Horst – Veensche Boys (1-1) is zaterdag 17 september een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Alwien Pitstra. Zijn stoffelijk overschot werd donderdagmiddag in het Horsterwold bij Zeewolde gevonden. Pitstra was trainer bij Veensche Boys en speelde er ook enige jaren. Bij aanvang van diverse wedstrijden is op het complex van Veensche Boys Pitstra herdacht.

foto’s: Kees van den Heuvel