Hellas Hoevelaken 60 jaar jong, helemaal van deze tijd

Foto:

Op 30 september 1954 is Hellas Hoevelaken opgericht. Het is daarmee een van de oudste sportverenigingen van het dorp. De vereniging heette toen nog Gymnastiekvereniging “Hellas”. De trainers van Hellas Hoevelaken hebben door de jaren heen goed aangevoeld welke kansen en behoeftes er zijn in Hoevelaken en omstreken. En zo is Hellas steeds een vereniging geweest die meegaat met de tijd. 

Nelleke Withaar de Jong richtte veel lesgroepen op
Ons erelid Nelleke Withaar de Jong, die in 2012 na 39 jaar afscheid nam als gymnastiekdocent bij Hellas, is als kleuter begonnen bij Hellas. Toen zij in 1973/1974 begon als gymnastiekleidster, was dat bij het meisjes recreatie turnen. Nelleke heeft verschillende lesgroepen opgericht: zo is zij gestart met het aanbieden van peutergym bij Hellas, omdat haar zoontje van 3 graag wilde sporten en er toen voor jonge kinderen nog geen aanbod was in Hoevelaken. Ook is ze initiator van Ouder- en kindgym en G-Gym bij Hellas Hoevelaken. Vanaf 1997 trok ze met de G-Gym kinderen uit de hele omgeving aan. De deelnemers aan de G-Gym krijgen veel begeleiding en aandacht en het uurtje bewegen is voor hen een hoogtepunt in de week. Het aangepast sporten is met de komst van Anita Vonder in 2001 uitgebreid met Gym Extra, voor kinderen met een motorische achterstand. 
Dansafdeling komt tot bloei vanaf 1997
De dansafdeling is opgericht door erelid Rolina van Vliet. In 1997/1998 worden dansdocenten Evelien Kars en Annette Tanghe aangetrokken. Hun deskundigheid op het gebied van dans(didactiek) en hun enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat de afdeling dans sterk groeide in die jaren. Later is ook de damesrecreatiegroep van Anita Postma opgericht, die zo groot werd dat er zelfs een tweede groep bij kwam. Voor de jeugd richtte Noortje Traa een Clipdancegroep op. In 2012 zag Xandra Wouters – van den Brom kansen voor Peuterdans. Dat bleek een schot in de roos. In een mum van tijd was er een aanzienlijke en enthousiaste deelnemersgroep. En ook de Conditiedans-groep is na periode met wisselende leiding weer een stabiele lesgroep. 
Turnen voor meisjes, jongens en oud-turnsters
In het verleden waren er bij Hellas ook twee groepen Jongensturnen. Onder leiding van Jan Roos boekte die groep goede resultaten. Toen Jan afscheid nam als trainer bij Hellas, is er helaas geen opvolger voor hem gevonden en zijn de groepen gestopt. Het meisjesturnen is nog steeds een relatief grote discipline binnen Hellas. En de nieuwe trainer van de Turnselectie, Engelbert Webbink, is dit jaar begonnen met een groep Turnen voor oud-turnsters. We verwachten dat dit ook een blijvende loot aan de tak wordt. 
Recente sportieve successen
In 2011, 2012 en 2013 zijn verschillende dansgroepen van Hellas uitgenodigd voor de Landelijke Theater Demogyjada van de KNGU. Dit betekent dat deze dansen tijdens de regionale uitvoeringen de hoogste punten hebben gescoord en het meest aanspraken. In 2013 waren ook twee dansen van Hellas uitgenodigd voor de showavond in Ahoy tijdens Fantastic Gymnastics van de KNGU. 
In 2012 plaatsten turnsters Noelle van den Hoogen en Samara Geijtenbeek zich onder leiding van trainers Jeroen van Keulen en Arice van den Bor voor de regiofinale van de 4e divisie. Het hoogste resultaat in de clubgeschiedenis tot dan toe. In 2013 werd dit hoogtepunt alweer overtroffen door Annemijn Jonker die onder leiding van trainer Engelbert Webbink promoveerde naar de 3e divisie.   
11 oktober jubileumfeest voor en door leden
Op zaterdag 11 oktober vieren de leden van Hellas Hoevelaken hun jubileum. De jubileumcommissie, bestaande uit Samira Beving, Nicole van Leeuwen, Marlon van Leeuwen en Ester Hilhorst, heeft een dag voorbereid voor en door leden. Het feest begint om 12.00 uur met een gezamenlijke dans door alle leden, in Sporthal De Ridderspoor. Daarna zijn er demonstraties van verschillende turn- en dansgroepen binnen de vereniging. Tussendoor zijn er spelletjes, een springkussen en pannenkoeken. Om 14.00 uur is er een spectaculaire demonstratie Rope Skipping op muziek, waarna de leden het zelf ook mogen proberen in een Clinic. ’s Avonds is er voor de volwassen leden, (oud)leiding  en (oud)bestuursleden van de vereniging een 60’s Party in De Haen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen