Lijdensweg Veensche Boys duurt voort

Foto:

Veensche Boys wilde graag met een goed gevoel aan de nacompetitie beginnen, maar de 2-3 nederlaag tegen ESA is daarvan niet het beste voorbeeld. De Veenders die in november nog tien punten voorsprong hadden op de ranglijst eindigden de competitie daardoor met tien punten achterstand als zesde.

Er is genoeg kwaliteit op papier aanwezig, maar het goede spel van het begin van de competitie is ver te zoeken. Trainer Willem van ’t Westeinde had bewust een aantal spelers buiten de lijnen gehouden vanwege kleine blessures en om te voorkomen dat ze tegen een fatale gele kaart aanliepen. Daardoor mocht een jonge garde vanaf het begin van start, maar dat leverde in de regen weinig inspiratie op voor sprankelend voetbal.
Er werden tal van fouten gemaakt en veel gevaar voor de goal bleef uit. Na een kwartier wist Veensche Boys echter wel de score te openen. Uit een hoekschop wordt de bal er door Paul Prins makkelijk ingetrapt. Niet snel daarna was ESA weer op gelijke hoogte: Max Burgers zorgde met een schot in de korte hoek voor de 1-1 gelijkmaker. 
Na de rust speelde ESA beter dan in het eerste part. Er werden meer duels gewonnen, hetgeen resulteerde in doelpunten van Job Seinen en Regi Steba: 1-3. Veensche Boys, winnaar van de eerste periodetitel, maakte nog wel 2-3 via Harry Hamstra, maar ESA liet zich de deelname aan de nacompetitie niet meer ontnemen. 
Het is nog niet bekend wie volgende week zaterdag de tegenstander is van Veensche Boys aangezien Be Quick en Vroomshoopse Boys gelijk zijn geëindigd in de tweede klasse H. Zij spelen woensdag eerst een beslissingswedstrijd. Hopelijk kan Wim van ’t Westeinde zijn mannen daarna nog een keer opladen voor een toch nog goed einde van dit seizoen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen