DOTO turnster Yuwei 3e bij regiofinale

Foto:

Gisteren vond in sporthal De Peppel in Ede de Regiofinale plaats van District Oost. Van GV DOTO Nijkerkerveen wist Yuwei van Middendorp zich als enige turnster via drie voorrondewedstrijden te plaatsen voor de grote turnfinale van de 4e divisie.Het was een spannend vooruitzicht, aangezien Yuwei bij twee van de drie voorrondes eremetaal won.

Yuwei kwam uit in de categorie Pupil 2, niveau D1 en moest haar oefeningen uitvoeren volgens de verplichte oefenstof.
Yuwei startte als eerste bij de vrije oefening op muziek. Zij turnde een dynamische acrobatische serie; de arabier met dubbel flik flak. Ondanks wat kleine slordigheden met bruggetje achterover en tik-tak, werd zij vierde op dit toestel.
Daarna door naar het onderdeel sprong. De turnsters in deze categorie moesten twee verschillende sprongen laten zien; één keer de handstandoverslag over de kast en één keer de streksalto met afzet van de plankoline en landing op de dikke mat. Van de twee sprongen telde het gemiddelde en Yuwei werd kampioen op dit onderdeel met een score van maar liefst 13.275.
Ook op brug is Yuwei een zeer sterke turnster. Met gemak maakte Yuwei een zeer hoge buikdraai. De zolendraai mocht uitgevoerd worden als extra bonus onderdeel. Dit keer werd er nog voor gekozen om de zolendraai niet uit te voeren en dit bleek een goede keuze te zijn geweest. Daarna werden er superhoge zwaaien aan de hoge ligger uitgevoerd, gevolgd door een mooie hoge hurksalto tot stand. Yuwei werd tweede bij de brug.
 
De evenwichtsbalk was het laatste toestel waar Yuwei in actie kwam. Met alle onderdelen, zelfs de radslag, wist zij zich staande te houden ! Een prima oefening met een uitstekend resultaat van een 4e plaats bij de evenwichtsbalk.
Het was een spannende wedstrijd, omdat er een aantal turnsters zeer dicht bij elkaar lagen qua cijfers en hier hoorde Yuwei ook bij. Bij de prijsuitreiking mocht Yuwei dan ook op het ereschavot de bronzen medaille in ontvangst nemen !
Een supergoed resultaat van de talentvolle Yuwei van Middendorp heeft nu geleid tot plaatsing voor de Districtsfinale op 24 mei a.s. in Lelystad.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen