BC Nijkerk nog altijd ongeslagen

NIJKERK – Badmintonclub Nijkerk moest afgelopen zondag in Wijchen spelen tegen Smashing. Ondanks de lage klassering van Smashing werd het een lastige wedstrijd voor de Nijkerkers. De verschillen in deze competitie zijn erg klein waardoor bijna elke wedstrijd leidt tot een spannende strijd. Smashing, een jong en talentvol team begon met winst in het herendubbel. Econ Los en John Ham wisten nog wel de eerste set binnen te halen maar dolven in de 2e en 3e set het onderspit. De Nijkerkse dames lieten er in hun dubbel geen twijfel over bestaan dat ze de betere waren en trokken de stand door een ruime overwinning weer gelijk. De eerste herenenkel van Wiesja van de Beek ging verloren en bracht Smashing dus weer op voorsprong. Nadat Caterina van Dunschoten haar enkelspel overtuigend wist te winnen stond er wederom een gelijke stand op het scorebord. De tweede herenenkel van Econ Los werd een spannende partij. De eerste set werd in de verlenging beslist waarna Econ ook de tweede set naar zich toe trok en de Nijkerkers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. In de enkel van Rosita Stolwijk moest er uiteindelijk een derde set aan te pas komen. Na een erg gelijk opgaande partij werd deze helaas nipt verloren met een minimaal verschil. Voor de vierde keer stond er dus een gelijke stand op het bord.
In de gemengd dubbels konden de Nijkerkers toch het verschil maken. Wiesja en Caterina hadden een zware partij en na verlies in de eerste set en een ruime achterstand in de tweede set leek de partij verloren. Uit het niets wisten zij de wedstrijd toch nog te kantelen en trokken de tweede set naar zich toe. In de derde set lieten de Nijkerkers zich niet meer verassen en werd de partij keurig binnengehaald waardoor de Nijkerkers op een 4-3 voorsprong kwamen. John en Rosita moesten de wedstrijd vervolgens beslissen. Zij trokken de laatste partij overtuigend  naar zich toe en beslisten de wedstrijd uiteindelijk in Nijkerks voordeel, waarna de Nijkerkers met weer een overwinning uit Wijchen konden vertrekken.
BC Nijkerk staat nu op een gedeelde 3e plaats met een kleine achterstand op de koplopers.

Aanstaande zondag neemt BC Nijkerk het om 13.15 uur op tegen Houten. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden in Sporthal Watergoor.

NIJKERK – Badmintonclub Nijkerk moest afgelopen zondag in Wijchen spelen tegen Smashing. Ondanks de lage klassering van Smashing werd het een lastige wedstrijd voor de Nijkerkers. De verschillen in deze competitie zijn erg klein waardoor bijna elke wedstrijd leidt tot een spannende strijd.

Smashing, een jong en talentvol team begon met winst in het herendubbel. Econ Los en John Ham wisten nog wel de eerste set binnen te halen maar dolven in de 2e en 3e set het onderspit. De Nijkerkse dames lieten er in hun dubbel geen twijfel over bestaan dat ze de betere waren en trokken de stand door een ruime overwinning weer gelijk.

De eerste herenenkel van Wiesja van de Beek ging verloren en bracht Smashing dus weer op voorsprong. Nadat Caterina van Dunschoten haar enkelspel overtuigend wist te winnen stond er wederom een gelijke stand op het scorebord. De tweede herenenkel van Econ Los werd een spannende partij. De eerste set werd in de verlenging beslist waarna Econ ook de tweede set naar zich toe trok en de Nijkerkers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette.

In de enkel van Rosita Stolwijk moest er uiteindelijk een derde set aan te pas komen. Na een erg gelijk opgaande partij werd deze helaas nipt verloren met een minimaal verschil. Voor de vierde keer stond er dus een gelijke stand op het bord.