Scott Deroue eindigt als achtste, Jerry van de Bunt eindigt als tiende

ASSEN – Na  de laatste race van het seizoen stond motorcoureur Deroue in Assen op de achtste plaats en dorpsgenoot Jerry van de Bunt op de tiende plek. In de eindstand van de ONK-races (125-cc) legt Van de Bunt beslag op de tweede plaats (71 punten). Deroue is met zevenentwintig punten dertiende geworden. Dat komt onder andere, omdat hij maar in drie van de zes races de eindstreep haalde.

De training werd onder wisselende weersomstandigheden verreden. Deroue kwam al trainend op de elfde tijd uit. Na een goede start reed Deroue een prima race,  vocht een paar leuke duels uit en eindigde tenslotte als achtste. Hij was sneller dan de (nieuwe) Nederlandse kampioen Pouw en  Jerry van de Bunt.
Deroue: “Ik had eindelijk eens een goede start waarbij ik direct een paar plaatsen pakte en na wat stuivertje wisselen kwam ik in de laatste ronde met Jansen op de Timmerbocht  aan. Kuip aan kuip reden we op de finish af waarbij ik 0.017 seconde op hem tekort kwam. Ik heb voor mijn gevoel een fijne race gereden”.