Veensche Boys verliest in de laatste seconde

WILNIS – Lange tijd leek het erop dat het duel tussen Veensche Boys en CSW op een gelijkspel zou uitmonden, maar werkelijk in de allerlaatste seconden van de blessuretijd werd alsnog de winnende treffer gemaakt door de ploeg uit Wilnis. Het werd 2-1 en Veensche Boys zakt daarmee naar de vijfde plek van de competitie.

Tot ver in de tweede helft leken CSW en Veensche Boys aan elkaar gewaagd. Over en weer waren er kansen, waarbij de ploeg uit Wilnis het vooral moest hebben van hun voetballend vermogen. Bij Veensche Boys werd de voorhoede te weinig bediend en had het middenveld een zware kluif om de aanvallen van CSW te pareren. Toch echt gevaarlijke situaties leidde het niet. Beide keepers hadden nauwelijks iets te doen. Dat veranderde in de tweede helft. Er kwam meer agressie in het spel en dat leidde tot een prachtige goal. Na  een kwartier spelen na rust kwamen de Blauwe Helden op voorsprong door goaltjesdief Robin van den Brom. Hij kopte de bal binnen na een prima hoekschop op maat van Guus Verhoef. Gesterkt door deze mentale oppepper lukte het Veensche Boys de overhand te krijgen en het spel te domineren. Dezelfde Van den Brom schoot nog een keer voor een vrije goal hoog over en datzelfde overkwam Glenn Geefshuijsen.  Het lukte niettemin CSW alsnog op gelijke hoogte te komen. Met een crossbal verschalkte invaller Bram Bode de doelman van Veensche Boys.  Trainer Jan Jaap Kooistra bracht Melvin van Vaneveld en Jos Bouw in voor Ferdi van de Pol en Dwight Eind. Vooral op het middenveld werd een beetje de angel uit het spel gehaald. In plaats dat het stormachtige eindstrijd in het voordeel van de Boys eindigde, was het CSW dat er alsnog met de winst vandoor ging. In werkelijk de allerlaatste seconde en vier minuten in blessuretijd werd een hoge bal van de keeper onvoldoende weggewerkt door Willem Olde Meule en Gerard Kroonenberg, waarna de nummer zeven, Sander Kunkeler van CSW vrije doortocht had. Volgende week moet Veensche Boys het opnemen tegen FC Aalsmeer, de ploeg van oud-trainer Cor van Garderen.