Tegenvallende start Yuwei van Middendorp

Foto:

BEEKBERGEN – Tijdens de allereerste plaatsingswedstrijd in de 3e divisie eindigde kam Yuwei van Middendorp (vorig jaar 4e divisie) op de vijfde plaats.

Om meer uitdaging te creëren werd Van Middendorp dit jaar ingeschreven in een hogere divisie in niveau N4. En het was een spannende dag in de turnhal van de KNGU. De kleine turnster moest het opnemen tegen 18 andere turnsters en liet zien dat zij zeker in deze divisie thuishoort. 
Ze begon met een slechte start op de evenwichtsbalk. Met het overhurken hing ze te ver door naar voren waardoor zij meteen van het toestel viel. Zij pakte haar oefening weer goed op, maar ook met de radslag op de balk was VAn Middendorp wat onzeker en wist zich opnieuw niet staande te houden. Dit kostte haar meteen twee hele punten.
Daarna door naar de vrije oefening op muziek. Alle turnsters turnen hun oefening op verplichte muziek dus ging het erom wie de oefening het allerbeste beheerst en ook wie de meeste plusjes (+ 0.30 punten per extra moeilijk gemaakt onderdeel) turnde. Yuwei van Middendorp turnde een leuke oefening maar het ontbrak haar nog aan de netheid met de acrobatische onderdelen. Ook een aantal “plus”onderdeeltjes werden nog niet uitgevoerd omdat Yuwei deze nog niet optimaal beheerst. Score 9.600 punten.
Als derde toestel moest er worden gesprongen over de Pegasus en ook hier konden de turnsters kiezen voor diverse sprongen met verschillende uitgangswaardes. Van Middendorp turnde twee keer een keurige handstandoverslag en werd op dit onderdeel 8e. 
Als laatste toestel moest ze naar de brug, dit keer bestaande uit één gelijke ligger. Ze turnde een keurige oefening, maar ook hier ontbrak het nog aan de moeilijkere plus-onderdeeltjes (de kip en de streksalto af). 
Yuwei van Middendorp behaalde uiteindelijk de 18e plaats in het totaal klassement. Deze uitslag was niet helemaal wat zij en haar trainster in gedachten hadden. Er staan nog twee plaatsingswedstrijden op het programma. De beste twee plaatsingswedstrijden zullen tellen voor een. plaats voor de Districtsfinale.
bijdrage van Annelies Blankestijn.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen