Dames Flevo winnen toch

Het gelijkspel tegen Triton Putten van een week geleden stond nog vers in het geheugen van de Nijkerkse waterpolo dames. Afgelopen zaterdag was er daarom extra motivatie om de punten in eigen huis te pakken tegen Nunspeet, en het eerste gedeelte van de competitie winnend af te sluiten. En zo geschiedde.

In het eerste part begonnen de dames goed aan de wedstrijd, ze kregen een overtal situatie, alleen deze werd niet benut. Vervolgens werd er een verdedigende fout gemaakt waardoor Flevo toch tegen een 0-1 achterstand aan keek. Gelukkig kon Margrita Bolink, vlak voor het eind van de eerste part de 1-1 op het scorebord noteren. 
Al vroeg in de tweede part was het weer Margrita Bolink die raak kon schieten voor de Nijkerkse waterpoloploeg, dit keer via een strafworp die zuiver in de hoek werd geschoten. 2-1. Vervolgens kon de ploeg uit Nunspeet twee keer tot score komen 2-3. Naomi Heimensen wist haar ploeg weer langszij te zetten, door de bal goed in te schieten, 3-3. Hierna konden wederom de dames uit Nunspeet twee keer tot score komen. 3-5.
Bij aanvang van de derde periode wist Flevo dat ze flink aan het werk moesten om de drie punten in eigen huis te houden, Cindy Ham nam het initiatief en kwam vrij door, de bal werd goed aangepast en ze hoefde hem alleen nog maar af te maken, dit deed ze door de bal in de korte hoek te schieten. 4-5. Hierna kwam Nunspeet weer tot score, vervolgens kon Naomi Heimensen de bal met een boogbal achter de keepster van Nunspeet plaatsen door een goede assist van Margrita Bolink. 5-6. De wedstrijd bleef spannend omdat Nunspeet ook weer tot score kon komen, gelukkig kon Rosanne Bakker weer de aansluitende treffer maken. 6-7.
De winst was er nog niet, maar door goed samenspel en zorgvuldig te passen kon dit nog wel gaan gebeuren. Met goede moed begonnen de waterpolo dames daarom aan het laatste en vierde part van de wedstrijd. Opnieuw was het Cindy Ham die voor haar tegenstander kon komen, en de bal in het net van Nunspeet kon schieten. 7-7. Hierna kregen de Nijkerkse dames een aantal overtal situaties waarvan ze niet konden profiteren. Tot dat de bal bij Rosanne Bakker terecht kwam, zij kon de bal weer rakelings langs de keepster schieten en zo stond Flevo voor de tweede keer voor in deze spannende wedstrijd. 8-7, dit was uiteindelijk de eindstand van de wedstrijd. 
De dames waren zeer tevreden over de drie punten, die ze goed kunnen gebruiken en dat ze in een wedstrijd, waarin ze het grootste gedeelte tegen een achterstand aankeken, hebben kunnen ombuigen naar een overwinning.
Bijdrage van Naomi Heimensen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen