Nuttige winst Sparta Korfbal

Het belang van de wedstrijd tegen Elburg was wel duidelijk in het Nijkerkse korfbalkamp. Na 3 nederlagen op rij klopte het degradatiespook voorzichtig op de poort van het complex aan de Nachtegaalsteeg. Sparta deed echter niet open en vergrote door een 15-11 overwinning het gat met de degradatiekandidaten tot 3 punten. 

. Het restant van het competitieprogramma biedt bovendien mogelijkheden om nog meer punten te pakken. “Het is allemaal niet groots”, sprak de Bruijne na afloop.
De uiteindelijke 15-11 overwinning gaf dat eigenlijk al min of meer aan. Misschien was het wel de angst om van een directe concurrent te verliezen want zowel de gasten uit Elburg en Sparta leken geen van beiden goed in hun spel te komen. Zeker aan het einde van het seizoen lijkt iedere wedstrijd beladen, verliezen mag eigenlijk niet meer. Sparta speelt de komende 3 weken nog tegen HKC, NKC ’51 (met 9 punten op gelijke hoogte ) en tegen het vrijwel gedegradeerde Regio ’72. Geen mission impossible dus. Maar dat besef zal ook bij die ploegen aanwezig zijn. “We zijn er nog niet”, sprak de Bruijne, “ ik hoop dat deze winst het zelfvertrouwen bij mijn ploeg weer wat heeft opgevijzeld. Die 3 nederlagen na de hervatting van de veldcompetitie zijn kennelijk toch wat blijven hangen. Aan de andere kant is er op de winst van zaterdag ook weer niets aan te merken. De punten hoorden in Nijkerk te blijven en dat gebeurde ook. Ik heb een paar fantastiche vervangers gevonden voor Motshagen en de Vente (beiden langdurig uit de roulatie) maar je mist natuurlijk wel een paar basisspelers, dat kan nooit helemaal zonder gevolgen blijven. Dus, 15-11, gewoon een nuttige overwinning”.
Voorlopig even rust voor de oranje- witten. Op 10 mei gaat de ploeg op bezoek bij HKC. Bij winst in Utrecht houdt Sparta 3 ploegen onder zich.  Men heeft het dus allemaal volledig in eigen hand.  
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen