Van den Burg wint Paasraces

Foto:

ZANDVOORT – Wilbert van den Burg is het eerste seizoen van de Clio Cup Benelux begonnen met een overwinning in de Challenge-klasse. 

De autocoureur leek tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort zelfs op weg naar een dubbelzege, tot de wedstrijdleiding roet in het eten gooide tijdens de tweede race. Ondanks die tegenslag staat de rijder van het Nijkerkse Visual Art Clio Cup Team na de Paasraces tweede in het tussenklassement.
De Amersfoortse coureur merkte al vlug dat hij niets aan snelheid heeft ingeboet tijdens de winterstop. De oefensessies sloot hij met een ruime voorsprong af als eerste en ook de tweede tijd in de kwalificatie bood perspectief. “We begonnen inderdaad goed aan het weekend, al hadden we verwacht beter te kwalificeren. Ik wilde te graag en uiteindelijk kostte me dat teveel tijd”, aldus Van den Burg, die hier tijdens de eerste race weinig hinder van ondervond. “Ik nam direct de leiding over en reed de hele wedstrijd constante, snelle rondetijden. Ik had een voorsprong van negen seconden op Maurits Werkhoven, de nummer twee. Het was echt een fantastische race, beter kon niet.”
De verwachtingen voor de tweede race op maandag waren na de succesvolle zaterdag hooggespannen, ook bij Van den Burg zelf. “Ik verwachtte veel strijd bij de start, maar dat viel erg mee. Ik kwam goed weg en dook als eerste de Tarzanbocht in”, blikte de coureur terug op de openingsfase van de tweede wedstrijd. Toch zag hij Peter Schreurs in de Hans Ernst Bocht na een stevige duw langszij komen. 
“Ik had direct het gevoel dat ik sneller was dan hij, maar Schreurs reed erg defensief en blokkeerde me behoorlijk”, legde Van den Burg uit. Na tien ronden lukte het hem toch zijn Clio ernaast te zetten, maar Schreurs weigerde op te geven. “Bij het uitkomen van de bocht 9 zaten we naast elkaar. Hij zat aan de binnenkant en stuurde later in, ik denk om het mij lastiger te maken. Hierdoor raakten we elkaar en schoot hij van de baan.”
De wedstrijdleiding zag in Van den Burg de veroorzaker van het incident en bestrafte hem met een drive through-penalty, tot groot ongenoegen van de coureur. “Voor mijn gevoel had ik niets verkeerd gedaan. Ik heb er na de race nog lang over gesproken met de wedstrijdleiding, maar helaas viel er met deze mensen niet te discussiëren. Ik heb op een nette manier geprobeerd mijn standpunt toe te lichten, maar het mocht niet baten. Jammer, want ik had met een flinke voorsprong eerste kunnen staan in het kampioenschap.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen