FOTO’S: Leuk voetbalfeest wordt traditie

Onder een strakblauwe hemel met een lekker aanvoelend Paaszonnetje kwamen afgelopen woensdag liefst 550 kinderen af op Sparta Nijkerk’s Leukste Voetbalfeest. 

Een schot in de roos deze voetbalhappening voor jongens en meisjes, die mogelijk werd gemaakt door de jeugdcommissie van Sparta Nijkerk en jeugdsponsor Covebo Uitzendgroep. Gewoon een middagje lekker voetballen met vriendjes en vriendinnetjes maar ook een prima gelegenheid om kennis te maken met voetbal en met Sparta Nijkerk. 
Een luid gejuich ging op toen Rob Rutten aan de verzamelde kinderen vroeg of ze ‘er zin in hadden’. Dat was duidelijk vragen naar de bekende weg. 
Aan de ouders en het overige publiek werd gevraagd niet te roken deze middag, zeker niet in het bijzijn van de kinderen en de voetballertjes van achter de hekwerken aan te moedigen en dus niet de velden waar werd gevoetbald te betreden. Kortom, het advies om de kinderen vooral lekker zelf te laten voetballen zonder allerlei goedbedoelde adviezen vanaf de zijlijn. 
Onder leiding van vele vrijwilligers werd vervolgens op drie velden gevoetbald. Op het oude hoofdveld stond het speeldorp Kids & Co. van Covebo opgesteld. Opblaasbare speeltoestellen waar gretig gebruik van werd gemaakt. Hier werd onder ander ook de penaltyshoot gehouden en spelers konden hun schotkracht laten zien.
Voor iedere speler was er na afloop een goodybag van de BONI, hoofdsponsor van Sparta Nijkerk. Niemand minder dan Ronald de Boer en Fred Grim waren bereid gevonden de prijzen uit te delen. Deze twee oud topvoetballers verzorgden hierna een drukbezochte demonstratietraining. Het ‘Leukste Voetbalfeest’ werd met dit alles een groot succes. 
Bijna 600 voetballertjes en veel publiek dat zich prima vermaakte op De Ebbenhorst. Gewoon heel goed geregeld, een pluim op de hoed van de organisatie en volgend seizoen ongetwijfeld wegens succes geprolongeerd.
bijdrage van Harry Hamstra
Vergeet niet naar de foto’s van Arjen Gerritsma te kijken
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen