Flevo heren beleven droomstart in 2015

AALSMEER – Koploper Oceanus was de tegenstander in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Een dominant Flevo nam na een spannende wedstrijd de punten mee naar huis.

In de openingsfase van het eerste kwart pakte Flevo brutaal de voorsprong nadat aanvoerder Ivar Loos een terugvallende bal handig langs de keeper van de tegenstander werkte. Flevo kon echter de voorsprong niet lang behouden, want na ruim een minuut spelen kwam Oceanus via een benutte strafworp op gelijke hoogte. De wedstrijd ging in hoog tempo over en weer door, maar de doelpunten bleven uit. Stand 1-1.

In het tweede kwart haalde Flevo wederom succesvol de bal op, waarna Nils Breeman namens de uitploeg de score opende met een geplaatst schot in de lange hoek. De bezoekers uit Nijkerk domineerde met hun spel en wisten dit ook om te zetten in prachtige aanvallen. Midvoor Ivar Loos verschalkte de keeper door een pass vanuit de lucht te verlengen. Flevo wist de score verder uit te breiden door doelpunten van Richard Deuzeman en Nils Breeman, wat resulteerde in een riante voorsprong van 1-5. In de slotfase bracht Oceanus via twee doelpunten de spanning weer terug in de wedstrijd. Stand 3-5.

In het derde kwart zette Flevo het goede spel voort. Richard Deuzeman kreeg via Bas Oosting een pass op maat, waarna hij het beheerst afmaakte. Flevo kreeg echter ongelukkig twee man-meersituaties tegen die beiden benut werden door de koploper. Een minuut later bracht Bas Oosting het verschil weer terug tot twee doelpunten door een zuiver afstandsschot. In de laatste minuut brak Oceanus de wedstrijd weer open door de aansluitingstreffer te maken. Stand 6-7.

In de rust maakten beide ploegen zich op om de overwinning binnen te slepen. Het was wederom Flevo dat aan het langste eind trok door de openingstreffer te maken, via een man-meersituatie nam Nils Breeman de derde treffer voor zijn rekening. Even later was het de routinier Arnoud Haandrikman die scoorde uit een overtalsituatie. Met nog ruim 3 minuten op de klok zette Oceanus een slotoffensief in, maar door de strakke verdediging van Flevo en het goede keeperswerk van Ramon den Boer bleef de schade beperkt tot maar één tegendoelpunt. Eindstand 7-9.

Door deze verdiende overwinning op Oceanus klimt Flevo één plek omhoog in het klassement, waardoor de top 3-klassering binnen handbereik komt te liggen. Komend weekend neemt Flevo het thuis op tegen de directe concurrent Zv Hoorn 1.