Flevo dames beleven flitsende start na de winterstop

WAGENINGEN – Gezonde wedstrijdspanning na een maand stil liggen speelde Flevodames uiteindelijk geen parten. Het werd een makkie.

Na een maand geen wedstrijden te hebben gespeeld mochten de dames van Zwem- en waterpolovereniging Flevo zich weer klaarmaken voor de competitie. Dat geeft altijd een beetje gezonde wedstrijdspanning. De Rijn 2 in Wageningen, lantaarndrager van deze competitie stond op het programma. Toch was er geen sprake van onderschatting, ze hadden tegen de koploper immers maar met 2 doelpunten verschil verloren. Afgelopen periode was de man meer een hekel punt bij de dames uit Nijkerk. In de voorbeschouwing werd dit al even kort aangehaald, aangezien de Rijn de nodige uitsluitingen elke wedstrijd krijgt. Als men hiervan gebruik zou kunnen maken zou de halve wedstrijd al gespeeld kunnen zijn. Met een gedachte achter elke bal spelen was de uitspraak van coach Eddy Meiling.

De 1e periode dacht het publiek uit Wageningen dat er nog kans op winst zou zijn. Met veel kabaal stonden zij op de tribune hun ploeg aan te moedigen. Na de openingsscore van Naomi Heimensen met een strakke bal in de korte hoek, kwam gelijk het tegenantwoord van de Rijn uit een vrije bal buiten de 5 meter. Flevo wist gelijk daarna nog een ondertal te overleven en kwam met een fraai tegenantwoord middels een break van Cindy Ham die deze met een fraaie drukbal in het net werkte. (1-2).

De 2e periode was volledig voor Flevo en het publiek werd steeds stiller en de reservebank van Flevo steeds enthousiaster. Waar de Rijn keepster Joke Vastenburg in de weg zag liggen, paal of lat raakte, wist Flevo wel gebruik te maken van hun kansen. Linda van de Kraats tikte de bal richting doel, de 1e poging werd geweerd door de keepster, maar met een vastberadenheid die haar sierde wist zij de bal alsnog in de rebound erin te krijgen. Cindy Ham tekende de 1-4 aan met een lange boogbal. Samenwerking stond deze wedstrijd hoog in het vaandel, aanvallend wisten de dames elkaar goed te vinden en Naomi zag Linda van de Kraats gaan en gaf haar een nette assist, waarop zij deze volgens het boekje afmaakte. Nog voor het einde van de 2e periode was daar Naomi Heimense die met een boogbal de keepster verraste en de Rijn gedesillusioneerd bij wisseling van helft naar hun coach terugkeerde.

Coach Eddy Meiling gaf zijn ploeg complimenten voor het getoonde spel en benadrukte nog wel dat er een volle pressing gespeeld moest worden, maar daarnaast je wel bewust blijven zijn van het spel om je heen om elkaar te kunnen assisteren. Deze boodschap werd begrepen. Ook al waren de doelpunten even op aan Nijkerkse zijde, de Rijn kon ook niet door de verdedigingslinie van Flevo heen breken. Aanvallen liepen stuk omdat zij meer dan de toegestane 30 seconden nodig hadden om bij het doel van Flevo te komen. Uiteindelijk was het Flevo die einde periode uit een man-meer situatie middels Margrita Bolink via een hard schot vanaf de top wist te scoren (1-7). De Rijn kreeg een strafworp mee en benutte deze, maar dat was het allerlaatste wat zij nog konden laten zien.

De laatste periode was voor Flevo en met name ook voor Josee van den Hoven. Zij wist vanaf de midachter positie tot 2x toe haar aanvalster naar de hoek te laten sturen en daarvan kon Flevo weer profiteren. Linda van Kraats scoorde via een fraaie tikbal vanaf de 2e paal, en even later maakte Esther Eijk middels een schot vanaf de top in een man-meer situatie het feest zo goed als compleet. Maar liefst 85% van de man-meer situaties werden benut en daarmee was de 1e opdracht die ze mee hadden gekregen uitstekend uitgevoerd. Met een allerlaatste goed uitgekiende samenwerking tussen Margrita Bolink en Linda van de Kraats wist Flevo in de dubbele cijfers te komen. Linda nam de bal aan en schoot beheerst haar 4e doelpunt van deze avond in het doel. Met een eindstand van 2-10 konden de dames terug kijken op een wedstrijd waarin te zien was waar zij afgelopen half jaar op getraind hebben.

bijdrgae van Margrita Bolink

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen