N.V.C. Dames 1 pakt twee punten tegen koploper

De Nijkerkse dames spelen om niet te degraderen, dus elke setpunt tegen koploper Alterno d4 zou mooi meegenomen zijn. Dat ging twee keer goed.

Door het missen van gretigheid in de verdediging en het niet benutten van scoringskansen is de eerste set naar Alterno gegaan, met een stand van 17-25.

Tijdens de tweede set werd er al meer alert gevolleybald, maar bleven kansen onbenut. Ook deze set won Alterno, met een stand van 18-25.

Tijdens de derde set, meestal de lastigste, maakt N.V.C. handig gebruik van de afnemende focus van de tegenstander. De gretigheid was terug en er werd afwisselend aangevallen. Lianne van Ruitenbeek legde een aantal ballen mooi in de hoeken neer, waardoor Alterno werd ontregeld. De set werd dan ook gewonnen door N.V.C. met een stand van 25-22.

De vierde set begon op achterstand, mede door een mooie service serie van Lianne Zijlstra kwam N.V.C. weer terug in haar spel en heeft de set gewonnen met 25-22. Tijdens de vijfde set bleek Alterno toch te sterk voor de Nijkerkse dames, deze set werd gewonnen met 15-6 door Alterno.

Al met al een resultaat om trots op te zijn. N.V.C. dames 1 speelt zaterdag uit tegen VVH, het team van ex-coach Aart Bronkhorst. De dames zijn van plan de Harderwijkers pijn te doen en de broodnodige punten mee terug naar Nijkerk te nemen.