NSC doet goede zaken

Montfoort begon beter aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase twee mogelijkheden waar ze niet goed mee om gingen.

De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te komen. Na twintig minuten ontspon er een gelijkwaardige wedstrijd en kreeg ook NSC kansen. Toch zou de ruststand nog bijna 0 – 1 zijn, want na een goed opgezette aanval maakte Bottenheft de bal prima af. Het bleef bij  0 – 0.

De tweede helft kwam NSC beter uit de startblokken en kreeg het steeds meer grip op het harde en fysieke spel van Montfoort. Bij de gelijkmaker had NSC de hulp van de keeper nodig, die de bal van De Ridder niet klemvast kreeg en over de lijn liet gaan.

Dit was voor de thuisploeg het signaal om door te drukken en met succes.
Want na een mooie actie van Van der Vegte schoot deze de bal strak in de hoek en bezorgde de thuisploeg de terechte overwinning.
NSC liet daarna nog een paar grote kansen liggen maar de punten bleven op “De Burcht”vanmiddag.