Drie rode kaarten nekken Veensche Boys

Heeft Veensche Boys het kampioenschap verspeeld? Daar lijkt het wel op na het dramatische verlies tegen Argon (1-3), de nummer twee op de ranglijst.

De ploeg uit Nijkerkerveen was de eerste veertig minuten heer en meester, maar na drie rode kaarten was er geen houden meer aan en kon Argon langszij komen. Veensche Boys is hiermee nog steeds koploper, maar zowel Argon en CSW dienen nog een wedstrijd in te halen. Bovendien mist Veensche Boys in het vervolg van de competitie drie zeer bepalende spelers.

2015-03-07 Veensche Boys Argon 7-3 goal guus

De wedstrijd stond aangekondigd als de kraker van het seizoen. Dat het een memorabele wedstrijd zou worden, klopt inderdaad, maar dan wel in negatieve zin voor Veensche Boys. Een belangrijk aandeel hierin had scheidsrechter Van Rijn die driemaal rood trok en daarmee het kaartenhuis van Veensche Boys deed instorten. De wedstrijd verliep eigenlijk zonder noemenswaardige problemen of overtredingen tot vijf minuten voor rust Robin van de Brom een voorzet afvuurde richting Guus Verhoef die eerder al zorgdroeg voor de eerste goal namens Veensche Boys in de zesde minuut. Zowel Verhoef als Argon-keeper Romero Antonioli gingen voor de bal, maar met zijn been raakte Verhoef de keeper bij het hoofd die kermend op de grond belandde. Verhoef, die ontkent de keeper te hebben geraakt, werd met direct rood van het veld gestuurd. In Veensche Boys-kringen werd echter rekening gehouden met een strafschop in het voordeel van Guus Verhoef, maar tot ieders verrassing diende hij te vertrekken, voor de tweede maal deze competitie.

Die klap is de ploeg uit Nijkerkerveen niet meer te boven gekomen. Waar Veensche Boys het spel domineerde, daar kantelde de wedstrijd volkomen. Argon kreeg als gevolg van de rode kaart vleugels en speelde na rust Veensche Boys compleet van de mat. De ploeg uit Mijdrecht counterde erop los en speelde de versterkte defensie van Veensche Boys murw. De enige manier om Argon te bestrijden leek een overtreding en dat gebeurde dan ook.

In minuut 65 was het aanvoerder Willem Olde Meule die na een rush een aanvaller van Argon neerhaalde. Het gevolg was een tweede rode kaart en een strafschop tegen. Soner Gedik verzilverde de penalty en zette Argon op 1-1. Ondanks dat de verdediging werd versterkt door Jos Bouw kwam Veensche Boys niet meer in stelling.

Toen ook nog eens Shane Arana Barrantes een overtreding maakte en eveneens met rood kon vertrekken was er geen houden meer aan. Voor Argonspeler Bas Pel was het vervolgens een koud kunstje om de 1-2 en de 1-3 op het scorebord te zetten. Volgende week zaterdag 14 maart is Veensche Boys vrij, maar spelen Argon en CSW een inhaalprogramma.