Dames Flevo verliezen van koploper

LELYSTAD – Het moest een stunt tegen koploper de Houtrib worden. Het liep uit op een verlies.

In het eerste part werd al duidelijk, dat het een zware wedstrijd zou worden. De Houtrib opende al snel de score. Toch gaven de dames Flevo zich niet zo maar gewonnen, door slim samenspel wisten ze de aanvallen van de thuisploeg vaak te ontregelen. Jose van den Hoven gaf met een prachtig schot van buiten de 5 meter haar visitekaartje af.

In het tweede part was het spelbeeld niet wezenlijk anders. De Houtrib viel veelvuldig aan, maar wist slechts twee keer te scoren, zodat de schade nog beperkt bleef. Flevo zette daar een paar goede aanvallen tegenover, waarbij weer Jose van den Hoven wist te scoren. Met de bal kon zij inlopen tot een meter of vijf, waarna zij op identieke wijze als in het eerste part doelpuntte. Flevo had dit part de 4-3 kunnen maken. Ze kregen nog een man meer na een overtreding. Helaas verspeelde de Nijkerkse ploeg de bal te snel, waardoor de stand na het tweede part op 4-2 bleef steken.

In het derde part kwam de aansluitingstreffer dan toch nog. Via een uitstekende bal van Miranda van de Vliert over Naomi Heimensen en haar tegenstander heen, wist Heimensen het net te vinden. De Houtrib antwoordde snel door nog twee maal te scoren. Flevo had hierbij bovendien de pech te worden afgefloten in een man meer situatie. Kortom, het verschil was weer niet groot.

In het laatste part werd aan beide kanten alles op alles gezet. Waar Flevo wellicht nog aan een punt dacht, wilde de Houtrib koste wat kost de overwinning er uitslepen. Een spannende periode dus. Margrita Bolink kreeg een vrij schot buiten de 5 meter. Dat ging net naast, maar doordat Naomi Heimensen goed door ging op de keeper, wist zij de bal alsnog in het doel te werken. De Houtrib had binnen een minuut al weer het antwoord klaar, waardoor het verschil weer tot 3 doelpunten opliep. Flevo liet het er niet bij zitten, Margrita Bolink kreeg een vrije bal en na een snelle 1-2 wist ze te scoren. De Houtrib bleef doorgaan met aanvallen. Door goed keeperswerk van Vivian Haandrikman hield zij Flevo nog een paar keer op de been. Toch liep de Houtrib in de laatste minuten uit naar een 9-5 winst.
Moegestreden, maar in de wetenschap dat de dames van Flevo een goede wedstrijd hadden gespeeld ging men huiswaarts. Volgende week komt EZ&PC op bezoek in Nijkerk. Hopelijk kan het goede spel worden doorgetrokken worden naar deze wedstrijd.

bijdrage van Esther Eijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen