Flevo H4 kampioen

Foto: Robert Koelewijn / Studio Nijkerk

Afgelopen zaterdag werd het vierde heren team van Flevo kampioen in een wedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie.

Tegenstander Aquapoldro is een ervaren team met spelers die gemiddeld al meer dan 20 jaar samen spelen. De bezoekers uit Apeldoorn kwamen in hun volledige bezetting en waren van plan om Flevo een nederlaag te bezorgen.

In de wedstrijd voor een volle tribune stond het na de eerste periode 1-1. In de tweede periode liep Flevo uit naar 4-2 maar werd door de Nijkerkers nog wel een strafworp gemist. In de derde periode kwam Aquapoldro terug tot 4-3, maar door 2 goals van ervaren speler Gert Bouw liep Flevo uit naar 6-4.
In de laatste periode maakte Evert Guliker het mooiste doelpunt van de avond. Hij scoorde achterwaarts met een een schitterende bal in de linker kruising. Van de volle tribune kreeg hij een daverend applaus. Daarna liep Flevo uit naar 8-4. In de laatste minuut scoorde de ploeg uit Apeldoorn nog uit een man-meer situatie. Maar met de eindstand van 8-5 waren de Nijkerkers kampioen.

De technische commissie van Flevo had afgelopen zomer een aantal teams door elkaar gehusseld om de doorstromende jeugd een goede plek te geven. Het nieuwe vierde heren team van Flevo kreeg als opdracht mee om binnen 2 a 3 seizoenen te promoveren naar een hogere klasse zodat Flevo teams op alle niveaus zou hebben.

Het vierde heren team werd opgebouwd rond een een aantal ervaren oudere spelers aangevuld met 6 jeugdspelers die doorstroomden naar de senioren. Het seizoen begon met een uitwedstrijd in Wapenveld tegen Octopus. Hier werd nog onwennig samengespeeld door het nieuwe team. Deze wedstrijd ging dan ook nipt met 8-6 verloren. Daarna ging het team steeds beter draaien en volgden 16 overwinningen op rij.
Ook de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Aquapoldro werd in Apeldoorn met 5-6 eind november gewonnen.

Het vierde heren team van Flevo bestaat uit : Gert Bouw, Gerben van de Brug, Taco Dirksen, Mitchell Fennema (Aanv.), Hans de Groot, Evert Guliker, Remy Haverlag, Joost Hanekamp, Mike van Kempen, Bart van Meerveld, Frank Rakhorst, Gijs de Ridder, Jens Slofstra, Peter Spauwen, Govert Vastenburg en Kees van de Vliert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen