VIDEO: Flevo h1 kampioen

Foto:

Flevo behaalt in rechtstreeks duel met nummer 2 na 8 jaar wachten kampioenschap binnen. Het werd in Kampen 7-10 tegen Deltasteur. 
Nadat Deltasteur, op papier de enige overgebleven concurrent voor de titel, vorige week op bezoek bij ez&pc punten had laten liggen kon Flevo afgelopen zaterdag in Kampen de voorsprong op Deltasteur in een rechtstreeks duel vergroten naar 7 punten met nog twee wedstrijden te spelen.
Voor de apotheose van dit seizoen was er een bus geregeld voor spelers en supporters om te vertrekken naar Kampen, waar ook menig Deltasteur supporter Flevo zou opwachten.  Omdat Flevo 1 uit een relatief jonge ploeg bestaat  had coach Hans de Groot besloten om routiniers Mark Stolk en Jacco van den Bor mee te nemen. Dat Flevo alles voor het kampioenschap over heeft bleek wel uit het feit dat scheidend aanvoerder Jasper Vastenburg en Milan van Houten hun plek afstonden aan deze routiniers omdat de wedstrijdselectie in het waterpolo uit maximaal 13 spelers mag bestaan.
De afgelopen weken toont het spel van Flevo weer de kenmerken waar in het begin van het seizoen menig tegenstander mee opgerold werd. Dit spel moest ook zaterdag doorgezet worden in het grote zwembad van Kampen. De eerste periode begon Flevo voortvarend. Aan de hand van Ivar Loos, Jurjen Engelsman en Willem Diepeveen kwam Flevo op een comfortabele 0-3 voorsprong. Helaas scoorde Deltasteur in de laatste 45 seconden nog tweemaal waardoor de periode stand op 2-3 kwam.
In de tweede periode was het eerste doelpunt voor flevo. Via een goed uitgespeelde man meer kon Mark Stolk de 2-4 aantekenen. Een minuut later deed Deltasteur hetzelfde kunstje waardoor het verschil  nog steeds slechts 1 doelpunt bedroeg. Vervolgens kon Richard Deuzeman op karakteristieke wijze de 3-5 maken op aangeven van Diederik de Bruin en scoorde Jacco van den Bor uit een counter de 3-6. Dat Deltasteur er alles aan deed om te winnen had ook zijn weerslag op de jurytafel. De klok werd veelvuldig in het voordeel van thuisploeg gebruikt en zo kreeg Richard Deuzeman zijn derde uitsluiting omdat hij de lijn aanraakte na het terugkomen van zijn voorgaande uitsluiting. Uit deze man meer situatie wist Deltasteur uiteindelijk ook de 4-6 te maken.
De derde periode was wederom het openingsdoelpunt voor Flevo. Uit een strafworp kon Flevo de voorsprong uitbreiden naar 3 doelpunten. Een halve minuut later was de uitstekende Nijkerkse keeper Rogier Koenderink echter kansloos op een snel uitgevoerde man meer, 5-7. Deltasteur probeerde aan te zetten en kreeg nogmaals een man meer situatie. Deze werd echter goed geblokt en in de counter die daaruit volgde kon Arnoud Haandrikman zijn befaamde stootbal met succes toepassen. Deltasteur had duidelijk moeite met de volledige pressing die Flevo speelde, dit bleek ook toen Mark Stolk de bal rond de middellijn veroverde en deze buitenkans benutte. Zo kon Flevo met een comfortabele 5-9 de laatste periode ingaan.
Het was zaak om deze periode rustig uit te spelen om zo de titel binnen te halen. Deltasteur kwam echter al snel met een doelpunt. Dit was voor Flevo het signaal om Ingmar Loos in het water te sturen. Samen met vaste midachter Stefan den Boer hielden ze Deltasteur regelmatig van scoren af. Met nog twee en een halve minuut te spelen kreeg Flevo wederom een strafworp mee die benut werd door Jacco van den Bor. Hiermee was de voorsprong weer 4 doelpunten. Reden voor de bank en de meegereisde supporters om zich op te maken voor een feestje. Voor keeper Rogier Koenderink was dit echter geen reden om minder zijn best te doen en hij liet met een aantal knappe reddingen nog eens zien waarom hij de minst gepasseerde keeper uit deze klasse is. Eindstand 6-10 in het voordeel van Flevo.
bijdrage van Richard Deuzeman
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden