Flevo Dames verliezen afsluitende wedstrijd

Foto: Arjen Gerritsma

CULEMBORG – Na een verloren wedstrijd thuis tegen de dames van de Meer, waren de Nijkerkse dames gebrand om de laatste wedstrijd van dit seizoen te winnen. Dat lukte niet

De eerste periode begon Flevo afwachtend en waren ze nog zoekend naar de juiste weg richting doel. De Culemborgse dames wisten het doel wel te vinden, maar kwamen niet door de verdediging van Flevo heen. Er moest in de laatste minuut een uitsluiting aan te pas komen om voor De meer de 1-0 op het scorebord te zetten.

De tweede periode bleef Flevo ook zoeken, en ook deze periode probeerde de dames van De Meer het doel te vinden, maar dit wilde ook niet echt en zij wisten maar een keer te scoren door een snelle break met resultaat. 2-0.

In derde periode kwamen de Nijkerkse dames los, ze kregen meer ruimte, vonden elkaar makkelijker en lieten zien wat ze allemaal dit seizoen bij gespijkerd hebben gekregen door leermeester Eddy Meiling. Er werden meerdere kansen gecreƫerd en er werd hard gewerkt. De Meer wist nog wel de 3-0 eerst te maken, maar daarna kwam Flevo terug, eerst werd er jammer genoeg een strafworp gemist, maar een man meer werd afgemaakt door Linda van de Kraats, en Cindy Ham zwom de Culemborgse verdediging voorbij en legde de bal achter de keepster.

De vierde periode was jammer genoeg qua doelpunten niet voor de Nijkerkers, maar qua hard werken, verdedigen en als team spelen was deze periode zeker voor Flevo. Er werden vele ondertal situatie goed opgevangen, geblokt of tegen gehouden door keepster Vivian Haandrikman. Er werd echt als een team gewerkt, ook aanvallend liet Flevo wat moois zien, maar helaas zonder eind resultaat. Er werd nog twee keer gescoord door de dames van de Meer, die daarmee de eindstand op 5-2 zetten.

De dames van Flevo kunnen terug kijken op een mooi en goed seizoen, ondanks diverse blessures en een zwangerschap, hebben de dames vaak laten zien, dat ze het met elkaar altijd redden en werken voor en met elkaar!

Verslag van Vivian Haandrikman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen