Nipt gelijkspel waterpoloheren Flevo

Foto: Arjen Gerritsma

HOORN – Afgelopen zaterdag stond de afsluitende wedstrijd van het seizoen op het programma voor de waterpolo mannen uit Nijkerk, tegen ZV Hoorn werd met de grootste mogelijke moeite een gelijkspel afgedwongen.

Na de promotie is het afgelopen seizoen, bewogen geweest voor de hoofdmacht van de Nijkerkse waterpolo formatie. De waterpoloheren uit Nijkerk zijn uitstekend aan de competitie begonnen en lange tijd draaide ze mee in de bovenste regionen. Met mooi spel werden de moeilijkste tegenstanders uit de competitie verslagen, echter lieten ze tegen “makkelijkere” tegenstanders te veel punten liggen. Uiteindelijk is een vijfde plaats op de ranglijst dan ook wel een mooi resultaat voor de promovendus.

Een moeilijke start beleefde Flevo in Hoorn, de tegenstander zette hoog druk en gaf de Nijkerkers geen ruimte. De aanvallen van Flevo kwamen daarom totaal niet uit de verf terwijl dat bij ZV Hoorn wel lukte, redelijk eenvoudig scoorden ze tweemaal. Bij Flevo volgde de ene uitsluiting op de andere en niemand leek goed in de wedstrijd te zitten. Gelukkig werd er aan het einde van de eerste periode toch nog aansluiting gevonden en kon Flevo de eigen score openen. Typerend was wel dat een fout van Hoorn hieraan ten grondslag lag. Gelegenheidsmidvoor Haandrikman werd te zwaar verdedigd en de gegeven strafworp werd feilloos benut door de Bruin, die dit jaar nog geen enkele strafworp gemist heeft. Even later kon hij dit statistisch hoogstandje nog meer kleur geven doordat Flevo weer een strafworp kreeg, helaas belande het schot van de Bruin op de binnenkant van de paal en trof het geen doel, waarmee een einde kwam aan mooie reeks en het eerste partje, 2-1 in het voordeel van Hoorn.

In de tweede periode leek het meer op een zwemwedstrijd dan op een waterpolowedstrijd, er werd een boel arbeid geleverd door beide ploegen. Het ontbrak de beide teams uiteindelijk de kracht om een doelpunt te maken, waardoor al deze arbeid niet beloond werd. Slechts eenmaal werd er gescoord in deze periode, door Hoorn die op deze manier de periode afsloot met een 3-1 voorsprong.

In het begin van de derde periode leek Flevo de schroom van zich af te werpen en probeerde men een aansluiting te vinden bij Hoorn. Oosting zorgde met een fijn afstandsschot voor de 3-2. Normaal gesproken heeft de jonge ploeg van de Groot niet zoveel moeite met het maken van doelpunten maar in Hoorn leek alles te mislukken. Het lager geplaatste Hoorn maakte mooi gebruik van de ruimtes die Flevo liet vallen en als de goed keepende den Boer niet zo veel ballen had tegen gehouden was de uitslag van dit partje waarschijnlijk wel hoger uitgevallen. Nu bleef de schade beperkt tot een 6-2.

Tot een ieders verbazing herrees Flevo in de laatste periode. Het leek erop dat de spelers het seizoen niet in mineur wilden afsluiten. Binnen no-time werd er eindelijk eens een man meer goed afgewerkt, het was den Boer die vanaf de zijkant hard binnenschoot. De ploeg uit Nijkerk liet zien dat ze wel degelijk goed kunnen waterpoloën. Hoorn gaf nog wel antwoord door een snelle counter af te ronden, maar de Flevo trein was eindelijk op stoom. Achtereenvolgens was het eerst de topscoorder van het seizoen Haandrikman en daarna de heren van den Houten, Oosting en de Bruin die de eindstand van 7-7 op het scorebord zetten.

Verslag van Arnoud Haandrikman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen