Luna van Polen op het erepodium

Foto: ssvn
GOUDA – Zaterdag 16 mei werd in Gouda een nieuw editie van de Mijnten Inline Cup skeelercompetitie gereden. De SSVNprestaties waren wisselend.
Zaterdag was een bijzondere editie van de Mijnten Inline Cup skeelercompetitie, want voor het eerst werd er naast een regionale wedstrijd, ook een landelijke wedstrijd georganiseerd.
Er stonden weer diverse rijders van de SSVN aan de start. De ochtend stond  in het teken van de jeugdrijders die voornamelijk sprintafstanden rijden. Luca Montfroy moest genoegen nemen met een zesde plaats bij de kadetten meisjes. Ook Nika van Dasselaar behaalde een zesde plaats bij de pupillen 1.  Bij de pupillen 2 meisjes stonden er weer 4 Nijkerkers aan de start. Sofie Bouw wist de 4de plaats te bemachtigen. Lien van Dasselaar behaalde ook een zesde plaats en Brit van de Put werd achtste. Demi Meinten viel buiten de top tien en wist beslag te leggen op de twaafde plek. Bij de pupillen 3 was de SSVN het meest succesvol. Daar wist Luna van Polen een podiumplaats te behalen. Ze reed de tijdrit ruim binnen de minuut en wist op de langere afstanden zich goed te handhaven. Dit leverde haar de derde plaats op! Daarom mocht zij zich aan het einde van de dag zich melden bij de prijsuitreiking.
’s Middags was het wieler en skeelerparcours beschikbaar voor marathons van de volwassenen. Henri van Ramshorst eindigde na een snelle wedstrijd in zijn leeftijdscategorie (40+) op de vierde plaats. Net naast het podium helaas. Bert Bouw werd eerste master in de categorie 60+. ’s Avonds werd er gereden om de KNSB marathon cup. Bij de landelijke dames stond Laura van Ramshorst aan de start. Zij kon een goede wedstrijd rijden en wist zich in het geweld van de eindsprint naar een tiende plaats te rijden. Een knappe prestatie in een wedstrijd waarin de professionele schaatsster Irene Schouten met de winst naar huis ging.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen