Sparta korfbal waaarschijnlijk geen kampioen, toch goed op weg

Foto: rechtenvrij

DELFT – “Oliedom” noemde trainer van Woudenberg het onnodige verlies van zijn ploeg, afgelopen zaterdag tegen Excelsior.

Door de nipte nederlaag (17-16) die ook nog eens tot stand kwam in de laatste seconden van het duel verspeelden de Nijkerkers vrijwel zeker hun kansen op de titel. Dat was zuur zeker toen ook nog eens bleek dat de tweede concurrent (Pernix, Leiden) de punten óók had laten liggen bij laagvlieger Kinderdijk 18-19).

“Vorige week moest ik eerlijk bekennen dat zo’n resultaat (Sparta won toen vlak voor tijd onverdiend van Kinderdijk, 13-12) je in een hele competitie net zo vaak in negatieve als in positieve zin overkomt. Nou, het bewijs is geleverd. Tegen Excelsior hadden we echt recht op meer. Mijn team speelde voor het eest sinds weken weer eens een fatsoenlijke wedstrijd maar werd dus niet beloond. Met nog 1 wedstrijd te gaan staan we daarmee ook meteen 2 punten achter op Excelsior en als ik eerlijk ben geloof ik niet dat zij dat nu alsnog uit handen gaan geven”. De Barnevelder ging daarmee voorbij aan het feit dat Sparta dit seizoen uitkomt in een knotsgekke competitie. Tot vorige week kon de ploeg namelijk ook nog degraderen. Om maar eens aan te geven dat de verschillen wel erg klein zijn. Bij Sparta kan men dan wel roepen dat promotie een onverwacht cadeautje zou zijn en eigenlijk te vroeg zou komen, van Woudenberg en zijn team zouden die stap omhoog toch met twee handen hebben aangepakt. Naar het zich laat aanzien zal het nu toch niet zo ver komen. In het treffen met de Zuid- Hollanders was Sparta eigenlijk vrijwel steeds de bovenliggende partij. Op enig moment werd de voorsprong zelfs uitgebouwd tot 5 punten maar dat bleek niet voldoende om met de buit naar huis te gaan. In de slotminuut gooide Excelsior het punt binnen wat uiteindelijk wel eens de kampioenstreffer zou kunnen zijn.

Geen man overboord aan de Nachtegaalsteeg. De Nijkerkse ploeg heeft aangetoond een rol van betekenis te kunnen spelen in de eerste klasse en over een jaar zal promotie misschien inderdaad beter uit komen. Daarvoor zou van Woudenberg best nog wel een versterking aan zijn team toe willen voegen en daarvan probeert hij zijn omgeving te doordringen. Zijn huidige groep heeft overigens zowel in de zaalcompetitie als op het veld een puik seizoen gespeeld. Tegen de verwachting in heeft men op beide fronten tot het einde toe meegespeeld om de prijzen en allen dat al mag een prestatie genoemd worden. Daarop moet van Woudenberg nu, samen met zijn club én de beleidsbepalers van de club, voortborduren. Het ambitieuze beleidsplan “2020” van de club geeft aan dat Sparta in 2020 uit moet komen in de hoofdklasse. Da’s nog 5 jaar. De tijd vliegt.

bijdrage van Nico Fiegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen