Matig slotakkoord Sparta Korfbal

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Sparta heeft het laatste optreden in het seizoen 2014-2015 niet winnend kunnen afsluiten.

Op een vol sportpark verloren de Nijkerkers met 14-17 van Pernix, het laatste sprankje hoop op een eventuele titel was toen al vervlogen want tussentijds contact met Kinderdijk, waar Excelsior speelde leerde dat de ploeg uit Delft geen fout maakte en de titel terecht in de wacht sleepte.

 

“Wij zijn dit duel wel degelijk serieus in gegaan”, weerlegde trainer van Woudenberg een eventueel vermoeden dat Sparta al niet meer geloofde vóór aanvang van de wedstrijd tegen Pernix “Zoals gezegd hebben wij een rare veldcompetitie achter de rug. Een paar weken geleden konden wij in theorie ook nog degraderen, vandaag was een kampioensfeest zelfs niet uitgesloten. Waarom zouden er vandaag dan niet een paar rare uitslagen genoteerd kunnen worden?”. De wens was in dit geval de vader van de gedachte. De concurrentie maakte deze keer geen fout en Sparta moest uiteindelijk genoegen nemen met een gedeelde 4e plaats. Vóór aanvang van de competitie had men daar in het Nijkerkse kamp voor getekend, nu moest er wellicht een piepklein teleurstellinkje worden weg geslikt. Eerder gaf van Woudenberg echter al aan dat hij momenteel niet beschikt over potentieel om een rol van betekenis te kunnen spelen in de overgangsklasse. “Daar moet je eerlijk in zijn, we gingen na een valse start met een overvolle ziekenboeg niet bepaald blakend van zelfvertrouwen de competitie in. Toch knokten mijn ploeg zich regelmatig naar een verdiende overwinning en tja, dan vind je jezelf bij aanvang van de 2e helft van de veldcompetitie ineens terug op de koppositie van de ranglijst. Bij de hervatting van die competitie hebben wij het eigenlijk direct een beetje laten liggen met 2 nederlagen op rij. Niet erg, we weten wat we kunnen, volgend jaar leggen we lat een streepje hoger en gaan we voor een top-3 notering. Wie weet hoe hoog we dan eindigen in die top-3”, knipoogde de Barnevelder die ook wel inziet dat hij zonder versterkingen ook volgend seizoen geen wonderen hoeft te verwachten van zijn ploeg.

 

In de wedstrijd van afgelopen weekend, waarin Sparta afscheid nam van Anne-Bertien de vente en Daan van Slooten, gingen beide ploegen één helft gelijk op. Na de pauze maakten de bezoekers korte metten met Sparta: 14-17. ”Lekker dat het er op zit, mooi seizoen maar nu even geen korfbal”, stelde van Woudenberg. Om er aan toe te voegen: ”Ik denk alleen dat het over 2 weken al weer heel voorzichtig begint te kriebelen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen