Hans Doppenberg benoemd tot erelid van Sparta

Foto: Sparta

Zaterdag 30 mei jongstleden werd Hans Doppenberg benoemd tot erelid van Korfbalvereniging Sparta.

Tijdens de drukbezochte “Historie Quiz, werd hij tijdens de allerlaatste vraag verrast met deze benoeming. In een volle kantine werd een historie quiz gespeeld. Ieder lid van Sparta mocht een team samenstellen mits hij/zij dat samen deed met vier oud leden. Op deze wijze werd een soort reünie georganiseerd, waarbij de quiz als een ludiek spel element fungeerde . Vele vragen over de historie van Sparta kwamen voorbij. Tot er als allerlaatste werd gevraagd wie er zaterdag, na 55 jaar lidmaatschap, tot erelid zou worden benoemd….Hans Doppenberg.

Reeds vele jaren geleden werd Doppenberg benoemd tot lid van verdienste. Tijdens zijn lidmaatschap is hij namelijk jarenlang aanvoerder geweest van Sparta 1, was hij vele jaren voorzitter van de jeugdcommissie en is hij lange tijd als penningmeester verbonden geweest aan het bestuur. Hij heeft dus veel voor Sparta betekend.

Dit jaar is “hij 55 jaar lid van Sparta. Ook al is hij niet meer als vrijwilliger actief, hij heeft altijd zijn betrokkenheid getoond. Voorzitter Erwin Krijkamp benoemde zijn kritische, doch rechtvaardige, inbreng tijdens ledenvergaderingen. Hans was er vaak en liet blijken dat hij het beste met Sparta voor had. Het bestuur van Sparta is van mening dat, omwille van dit langdurige lidmaatschap en zijn grote bijdragen in het verleden, een benoeming tot erelid van Sparta op zijn plaats is. Hans Doppenberg kreeg een staande ovatie en ontving een prachtige sport-litho met een korfballende actie van hemzelf .

Tijdens zijn dankwoord sprak hij uit blij verrast en overdonderd te zijn. In zijn achterhoofd wist hij wel dat hij dit jaar 55 jaar lid was van Sparta, maar hij had nooit gerekend op deze benoeming. De laatste jaren waren zijn bezoeken aan Sparta iets afgenomen, maar daar komt weer verandering in. Als erelid gaat hij de club weer regelmatig bezoeken…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen