Nijkerkers regionaal Bekerkampioen

Foto: De Zotte Vogelprikkers

In september begonnen ruim 400 teams aan de bekercompetitie van de Darts Bond Midden Nederland. Afgelopen woensdag werden De Zotte Vogelpikkers kampioen van de winnaars ronde.
Het team bestaat uit onder meer drie Nijkerkers, Yoeri en Iwan Terschegget en Thomas Ham, de Puttenaar Frans Harmsen en verder nog Sietse Lap, Jurrian van Os en Jeremy van de Winkel.

De winnaar van het bekerkampioenschap krijgt De Martin van Ramele Trofee, deze is opgedragen aan de vorig jaar onverwachts overleden penningmeester van de Bond. Na een bye in de eerste ronde en twee overwinningen op 1e divisie teams hoefden de mannen uit Nijkerk en Putten van Café de Zotte niet ver te reizen. Bij de laatste 64 waren De Kneusjes (divisie 4G) uit Nijkerkerveen de tegenstanders. Er werd kranig gestreden maar het eredivisieniveau bleek toch een te grote uitdaging. Ze slaagden er wel in de teamgame binnen te halen, 1-8 was dan ook de einduitslag. Vervolgens wonnen ze van een 2e divisieteam en bij de laatste 16 van een mede eredivisionist, de kwartfinale werd met 9-0 gewonnen van Prospera (divisie-2A).

De halve finale werd een echte test. Team Bosgenoegen3 uit Harderwijk die een week eerder, met een verschil van slechts 6 punten boven De Zotte Vogelpikkers, Eredivisiekampioen was geworden was de tegenstander. De Zotte Vogelpikkers waren gebrand om dit jaar niet nogmaals op de 2e plaats te eindigen. Met goed spel werden de Harderwijkers opzij gezet en bemachtigden ze een plaats in de finale. Deze werd in Houten gespeeld tegen Team Dirty Jobz uit Nieuwegein. Frans Harmsen uit Putten was de man van de avond. Hij wist elke leg een 180 score te produceren en in een leg zelfs twee. In twee wedstrijden had hij dan ook 8 keer 180 achter zijn naam staan. Dit geweld was te veel voor het moraal van de Dirty Jobz en werd de winnende pijl voor 5-1 gegooid door Thomas Ham. Thomas had aangegeven dat dit zijn laatste seizoen zou zijn, dus omdat dit gelijk zijn laatste pijl was, is hij gestopt met een prachtige overwinning. Met luid gejuich werd de overwinning gevierd en werd Thomas bedankt voor ruim 10 jaar teamlidmaatschap met een slagroomtaart. De Zotte Vogelpikkers mochten dit jaar ondersteuning ontvangen van Renault Dealer Van Ramshorst uit Nijkerk, P-Services uit Barneveld en natuurlijk Café De Zotte uit Zeist.

Alle regionale bekerkampioenen komen op 14 juni in Sporthal Corlaer in Nijkerk bij elkaar om uit te maken wie zich Bekerkampioen van Nederland mag noemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden