Jarno Iprenburg wint ook in Croix en Ternois

Foto: Ivan Kok / Sacha de Goede

CROIX EN TERNOIS – Na zijn debuutzege in Zandvoort grijpt Latgas BV instructeur Jarno Iprenburg uit Nijkerk, onder begeleiding van RAEK Racing, op 5 en 6 juni jl. ook de overwinning in Croix en Ternois.

Kort over de grens in Frankrijk ligt het circuit van Croix en Ternois. Een korte technische baan van 1,9 kilometer. Na een eerder bezoek in 2011 keerde de ANAC Carwash Westfield Cup terug als gast bij de Grand Prix du Pas-De-Calais.

Iprenburg rijdt zaterdag tijdens de officiële vrije training voor de kwalificatie de tweede tijd, vlak achter Daniël Sandifort. Iprenburg verklaart; “We hebben in de trainingssessie een setje banden gewisseld, maar toen ik weer de baan op reed kon ik nog maar één ronde rijden. De auto voelt een stuk prettiger en ben klaar voor de kwalificatie”.
Iprenburg kwalificeert zich op pole position. Daniël Sandifort klokt de tweede tijd met Willem Vriend op de derde positie. Na de eerste race van 30 minuten is Iprenburg als winnaar afgevlagd een ruime voorsprong van 7 seconden. Jan Frensch als tweede en Willem Vriend derde.

Op zondag vindt de tweede race plaats volgens het reverse grid principe, wat inhoudt dat de acht snelste coureurs starten in een omgekeerde startopstelling; de winnaar van de eerste race start als achtste en de nummer acht start vanaf pole position. Iprenburg heeft een zuivere inhaalrace gereden en vanaf de vierde ronde lag hij weer aan de leiding om deze niet meer af te staan. Met maar liefst een voorsprong van elf seconden rijdt Iprenburg onder de finishvlag door, voor Daniël Sandifort en Willem Vriend. Iprenburg; “Het was een hele leuke uitdaging om weer naar voren te komen!”.

De derde race, wederom reverse grid, presteert Iprenburg om al na drie ronden de leiding te pakken. Eenzaam op kop, met ruim negen seconden voorsprong, wint Iprenburg ook race drie.

Iprenburg heeft nu zes races van de ANAC Carwash Westfield Cup gereden en overtuigend gewonnen. Iprenburg; “Dit is erg gaaf! Als instructeur heb ik al meerdere “overwinningen” behaald zoals een jongen van 18 jaar, met één maand zijn rijbewijs en niet eens kon inparkeren en zelfs een jongen van 12(!) jaar, in één dag leren driften. Driften is één van de hoogste vormen van autobeheersing. Ik heb al meerdere wedstrijden gereden, maar in de meeste klassen ben je erg afhankelijk van een goede auto (geld). In Westfield Cup rijden allemaal gelijkwaardige auto’s en is dus echt een rijderskampioenschap. Dat ik nu heb kunnen laten zien dat ik met een gelijkwaardige auto echt hard kan gaan, is erg gaaf. Er rijden coureurs met meer dan 25 jaar race-ervaring en 8 jaar Westfield-ervaring mee en om dan, met nog maar 3 jaar race-ervaring en maar één half dagje in die auto te hebben gereden, 6 keer achter elkaar te winnen, is een heerlijk gevoel.”

bijdrage van Ivan Kok en Sacha de Goede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen