Dapp’re Strijders Bekerkampioen darten

Foto: rechtenvrij

Op 14 juni jl. stonden de landelijke darts bekerkampioenschappen op het programma. Dapp’re Strijders (amsterdam) ging met de oorkonde naar huis.

Eenentwintig regionale bekerkampioenen waren naar sporthal Corlaer afgereisd om te spelen om de Nederlandse bekertitel. Er werd gespeeld in zeven poules van drie teams waarbij de nummers een en de beste nummer twee doorgingen naar de kwartfinales.

Red Alert (Tilburgse DV), Thoms Fifth Division (DS West Nederland), Dapp’re Strijders (Darts Organisatie Regio Amsterdam), Ouwe Vat 1 (Friesland DB), Oranjebar Lions (Peelland DB), The Magic Darts (Rijnmond Darts). Kremer 5 (DV Overijssel) werden eerste in hun poule en De Zotte Vogelpikkers (Darts Bond Midden Nederland) met enkele Nijkerkers in haar gelederen maakte als beste nummer twee het achttal van de kwartfinales compleet.

In de kwartfinales won Thoms Fifth Division met 4-2 van Red Alert en de Dapp’re Strijders wonnen met 4-2 van Ouwe Vat 1. In andere twee kwartfinales kwam de beslissing via de teamgame. Oranjebar Lions won daarmee van The Magic Darts en De Zotte Vogelpikkers won door de teamgame van Kremer 5, met ex-wereldkampioen Christiaan Kist in haar gelederen, uit Overijssel te winnen. Frans Harmsen kon tijdens zijn single nog wel een extra 170 finish op zijn lijst bijschrijven. Met de reguliere competitie erbij staat hij dit seizoen op 4 stuks.

In de halve finales was de stand na de singles bij beiden 3-1. Thoms Fifth Division (1) vs Dapp’re Strijders (3) en Oranjebar Lions (3) vs De Zotte Vogelpikkers (1). In de koppel pakken de Dapp’re Strijders het vierde punt door een 157 check van Remco van Eijden en bereiken als eerste de finale. De Zotte Vogelpikkers winnen de 2 koppels en maken daarmee 3-3 waarop de teamgame de beslissing moet brengen. Een 112 finish van Frans Harmsen levert een finaleplaats op voor de Zotte Vogelpikkers.

De finale ging dus tussen Dapp’re Strijders (DORA) en De Zotte Vogelpikkers (DBMN). Na de singles was het 1-3 voor De Zotte Vogelpikkers. In de eerste koppelpartij pakken de Dapp’re Strijders, Erwin Renkema en Marcel Ruiters een punt terug tegen Thomas Ham en Frans Harmsen van De Zotte Vogelpikkers. Ook het tweede koppel wordt gewonnen door de Dapp’re Strijders. Remco van Eijden en Jimmy Hendriks winnen van Sietse Lap en Jurrian van Os. De teamgame moest dus de beslissing geven. De Dapp’re Strijders kwamen hier uiteindelijk als winnaar uit de bus.
Voor de Zotte Vogelpikkers een hele knappe prestatie om als runner up bij de Nationale Bekerkampioenschappen uit de bus te komen.

Op de foto Thomas Ham (De Zotte Vogelpikkers) die hier zijn laatste pijlen gooit. Na deze wedstrijd heeft hij zijn darts (tijdelijk?) aan de wilgen gehangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen