Sparta Nijkerk VR1 wint bij debuut in 4e klasse

BARNEVELD – Slecht spelen en toch winnen. De vrouwen van Sparta Nijkerk deden het zaterdag uit bij vv Barneveld VR1.

Of het de zenuwen waren voor de eerste competitiewedstrijd of het meegaan in het onsamenhangende spel van de tegenstander, de dames kwamen geen moment in hun eigen spel, dat de afgelopen weken zoveel geroemd werd.

In de 10e minuut kwam Sparta Nijkerk wel op voorsprong; een voorzet vanaf de rechterflank door Julia van Grootveld werd vakkundig binnengeschoten door Lieke van de Grootevheen. Wie dacht dat dit vertrouwen zou geven, kwam bedrogen uit. Het spel was buitengewoon slordig en het vele balverlies leverde veel irritatie op. Tot overmaat van ramp kwam vv Barneveld, dat eigenlijk geen kans kon creƫren, vlak voor rust op gelijke hoogte, door een afstandsschot dat net onder de lat binnen viel. Rust 1-1.

Na rust kwam er, met 3 B-speelsters als invalsters, iets meer rust en lijn in het spel van Sparta Nijkerk. Doelpunten konden niet uitblijven en vielen dan ook in de 62e en 75e minuut, beide keren gescoord door Eline Tingen. Nadat Sparta Nijkerk nog een penalty miste, was het in de laatste minuut MB1 speelster Demi van den Brink die de eindstand van 1-4 op het bord zette.
Ondanks de toch nog ruime zege sprak trainer Mirsad Abdulovic na afloop van de wedstrijd de legendarische woorden: Slechte wedstrijden moet je ook winnen om kampioen te kunnen worden!

Volgende week zaterdag 26 september speelt Sparta Nijkerk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, om 12:30 uur op de Ebbenhorst, tegen VVOG VR2.