Opnieuw podium en winst voor Deroue

ASSEN – Scott Deroue heeft goede zaken gedaan in het Hell Motostar Moto3Championship van het BSB in Assen. De coureur uit Nijkerkerveen noteerde in de eerste race een P2 gevolgd door een zege in de tweede race en vergrootte daarmee zijn voorspong in het klassement.

Taylor was bij de start van de eerste race het snelste weg voor Deroue, Saez, Archer en Dubbink. Deroue wist een aantal ronden de leiding over te nemen tot de Spanjaard Saez langszij wist te komen. Taylor had intussen een foutje gemaakt in de GT bocht maar kwam rap terug en wist samen met Deroue afstand te nemen om in de laatste bocht toe te slaan en Deroue met een verschil van 0.084 te kloppen. “Ondanks dat het verschil zo klein was had ik weinig vertrouwen in de voorkant, daar gaan we aan werken.“ aldus Deroue na afloop. Bij de start van race twee was Taylor opnieuw als eerste weg. Na een aantal positiewisselingen wist Deroue zich los te rijden tot de race werd stilgelegd wegens een regenbui. Na de herstart waren het Deroue en Taylor die in de ingekorte race over 6 ronden ruim afstand namen. Deroue nam in de derde ronde de leiding en hoefde die niet meer af te staan omdat Taylor in de laatste ronde in plaats van op het podium in de grintbak eindigde. Deroue boekte zijn 8e seizoenzege en heeft met nog 4 races te gaan in Silverstone en Brands Hatch een voorsprong opgebouwd van 59 punten op Taylor.