Skeelers opgeruimd, schaatsen uit het vet

Foto: SSVN

Het skeelerseizoen is ten einde. De finales van de verschillende competities zijn gereden en ook de clubkampioenen van de Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk zijn inmiddels gehuldigd.

Vrijdagavond sloot de jeugd het seizoen af met de Nightskate: met lichtjes versierd reden ze in een lange sliert door en langs Nijkerk. Bij terugkomst op de baan wachtte hen een grote pan met warme chocolademelk. De gezellige sfeer kenmerkt de vereniging: plezier op de eerste plaats en ruimte en aanbod voor zowel recreatieve als wedstrijd gerichte rijders.

De jeugdgroep met de trainers
De jeugdgroep met de trainers

Laatste jeugdwedstrijd
Afgelopen woensdag werden de medailles omgehangen bij de skeelerjeugd van de club. In een wedstrijd van 100 meter, een volle ronde en een marathon hebben zij laten zien wie de snelste was. Bij de pupillen 4 waren dat Hieke Schraffordt en Levi Meinten. Bij de pupillen 3 gingen Luna van Polen en Rinus Mijnten met de prijzen naar huis. Bij de pupillen 2 meisjes was er weer een flinke strijd gaande. De meiden die op het podium eindigden hebben dit jaar ook veel wedstrijden in de Mijnten Inline cup en andere regiowedstrijden gereden en mochten het nu tegen elkaar opnemen. Sofie Bouw was op alle onderdelen de snelste, zij werd gevolgd door Britt van de Put. Derde was Lièn van Dasselaar, die een aantal weken geleden ook nog meedeed aan de 24KiKa. Bij de jongens was de prijs voor Henk van de Gugten. Bij de pupillen 1 wisten Nika van Dasselaar en Jari van Polen met de prijzen naar huis te gaan en bij de oudste rijders, de kadetten, won Janique Dupain. De jongere jeugd ontving een KNSB paspoort, waarin de trainers hun vorderingen en specialiteiten bijhouden. Alle jeugdleden ontvingen een medaille en iets lekkers; ze straalden!

Henri van Ramshorst uitblinker
Bij de volwassenen blonk Henri van Ramshorst dit jaar uit. Hij trainde veel en reed in de wedstrijden in het masterteam van Mijnten.nl. Het begin van zijn seizoen was matig, maar langzamerhand groeide hij steeds meer in het seizoen. Op het NK in Utrecht behaalde hij een achtste plaats en daar haalde hij veel vertrouwen uit. In Arnhem boekte hij zijn eerste overwinning op de wieltjes. Door zijn constante presteren, stond hij ook al goed in het klassement van de Mijnten Inline Cup. In Barneveld wist hij de eerste plaats in het klassement over te nemen. De laatste wedstrijd moest hij goed presteren om met de cup naar huis te gaan. De 6e plaats in Amersfoort was genoeg om als winnaar gehuldigd te worden. Dit jaar rijdt Henri alleen nog de marathon in Berlijn met Dirk van de Bunt en Henk van den Pol. Vervolgens worden de ijzers weer onder gebonden en heeft Henri de ambitie om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor Masters in Amsterdam.

Dames met ambities
Hoge ambities op het ijs zijn er ook voor Laura van Ramshorst en Eline van den Pol. Laura zal dit seizoen gaan rijden voor de landelijke marathonploeg van ACE. Eline van den Pol heeft zich aangesloten bij team Leontienhuis. Met deze naam op het pak vertegenwoordigt de ploeg de Leontien van Moorsel foundation. Van den Pol krijgt als regiorijdster de mogelijkheid om af en toe ook in landelijke wedstrijden te starten om ervaring op te doen. Een unieke prestatie dat er twee Nijkerkse dames op het hoogste niveau mee zullen doen.

IJstraining
De ijstraining gaat bijna beginnen. Ook zin om te gaan schaatsen? Dat kan bij de SSVN.
Voor de senioren zijn er verschillende trainingen afgestemd op doelen en vaardigheden van de schaatsers: beginners, techniek groep, lange afstand toergroep of marathongroep. Deze trainingen vinden plaats op donderdagavond van 19.15-20.15u in Utrecht, start 8 oktober. Op dinsdagavond van 20.00- 21.30 u wordt er als tweede training, in Dronten les gegeven op de schaatsschool: een gevarieerd aanbod van oefeningen gericht op verbetering van de schaatsvaardigheden met voor ieder persoonlijke feed-back.

De jeugd rijdt op zaterdagmorgen van 9:45-10:55u, start 26 september. Er zijn 4 trainingsgroepen voor kinderen van 5 tot 16 jaar. Bij de jongste rijders wordt het schaatsen spelenderwijs aangeboden. Voor de jeugdrijders die graag twee keer per week willen trainen is er een extra trainingsuur op dinsdagavond om 18.15u in Dronten. Voor aanmeldingen of meer informatie:www.ssvn.nl

bijdrage van Marianne Liefting

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen