Opnieuw minimale winst sc Hoevelaken

Na de 1-0 overwinning vorige week tegen DESTO heeft Hoevelaken ook tegen DOSC de minimaalste overwinning geboekt, die er te boeken valt.

Door een treffer van de tot “Man van de wedstrijd” uitgeroepen Patrick Kloppenburg in de 69e minuut schreef Hoevelaken de tweede driepunter van het seizoen bij en blijft daardoor in de beginfase van de competitie in het spoor van de koplopers.

Het mag een wonder heten, dat Hoevelaken slechts met 1-0 won. In de eerste helft vielen er al vier mogelijkheden tot een openingstreffer te noteren, waaronder een van de lijn gehaalde bal van Peter van der Weerd. Joost van den Heuvel was daarna met een kopbal het meest gevaarlijk, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal tegen de vanghekken.
2015-09-18 sc hoevelaken 2

Ook in de tweede helft ging Hoevelaken op zoek naar een treffer, met opnieuw Patrick Kloppenburg als grootste aandrijver van Hoevelakens gevaar. Coen Bos zag oog in oog met de doelman de bal echter voorlangs gaan en ook andere inzetten misten doel. Pas in de 69e minuut kreeg het publiek de treffer voorgeschoteld, die al een tijdje in de lucht hing. Patrick Kloppenburg maakte gebruik van zijn snelheid en doorzettingsvermogen in twee opeenvolgende duels om de bal, om uiteindelijk in kansrijke positie voor de doelman uit Den Dolder te verschijnen. Ogenschijnlijk eenvoudig schoof hij de bal in het doel en zorgde daarmee voor de bevrijding, waar Hoevelaken zo hard naar op zoek was. In de resterende twintig minuten verzuimde Hoevelaken het duel in het slot te gooien, met opnieuw de grootste kansen voor Patrick Kloppenburg. Diverse kansen bleven echter onbenut en gelukkig voor Hoevelaken bleef de ouderwetse voetbalwet, over de treffers die dan aan de andere kant vallen, achterwege. De winst bleef op Kleinhoven en daarmee trakteerden de spelers hun elftalleider Eric Vos op een mooi verjaardagscadeau. De ‘adjudant’ van hoofdtrainer Jan van den Heuvel werd vrijdag 18 september 2015 opgenomen in de club van vijftigers.