Latgas 2e in 24uurs race

Foto: Sacha de Goede

OSCHERSLEBEN (DE) – Equipe LATGAS uit Nijkerk, bestaande uit de coureurs Jarno Iprenburg, Sacha de Goede, Edwin de Goede en Pieter Bikker, eindigde afgelopen weekend op de tweede plaats in de koppel klasse in de 24 uur van Oschersleben.

In het voorprogramma van de 24 uurs race op Oschersleben werden er diverse races verreden en heeft Equipe LATGAS zich goed kunnen voorbereiden op de 24 uurs. Het team had zich ingeschreven voor de Toerklasse, die op vrijdag en zaterdag plaats vond. Zo konden de coureurs het circuit verkennen en de auto’s goed testen en afstellen.
Tijdens een 24 uurs is het belangrijk dat de coureur weet waar hij of zij vlot en zeker in kan halen. Dit is ook de reden dat de LATGAS coureurs, bij alle sprintraces van de Toerklasse, achteraan of vanuit de pitstraat zijn gestart. Op vrijdagavond was er speciaal voor de endurance-deelnemers een training in het donker. Racen in het schemer en donker is een hele andere ervaring voor een coureur. Het zicht is minimaal en concentratie is vereist. Het team heeft tijdens deze training goed kunnen wennen aan deze omstandigheden.

Zaterdag 26 september 2015 om 15.00 uur ging de 24 uur van Oschersleben van start. Equipe LATGAS vertrok met Jarno Iprenburg aan het stuur van de dertiende positie op het startgrid. De eerste bocht heeft hij een paar plaatsen weggegeven om deze op een veilige plaats op het circuit weer terug te nemen. Na een aantal stints te hebben gereden lag het team eerste in hun klasse. Om 04.23 uur sloeg het noodlot toe en belande de auto door een gebroken stuurstang in de vangrail. Deze moest er door een takelwagen uitgehaald worden en worden afgevoerd naar de pit. Hierdoor had het team een achterstand van 20 minuten opgelopen. Door de zeer constante en snelle tijden van alle coureurs hebben ze de achterstand in kunnen lopen en zijn zij met Edwin de Goede aan het stuur op zondag 27 september om 15.00 uur op de tweede plaats gefinisht. Een mooie prestatie waar het team zeer tevreden mee is.

De coureurs willen graag van de gelegenheid gebruik maken om alle teamleden: Remco Martens (monteur), Wim Prins (monteur), Dennis de Deugd (monteur) en Frank Blom (team manager) te bedanken voor het sportieve, vermoeiende  maar geweldige weekend!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen