Winst voor Jarno Iprenburg

Foto: Ivan Kok

OSCHERSLEBEN (DE) – Het zesde evenement van de hartverwarmende ANAC Carwash Westfieldcup op Motorsport Arena Circuit Oschersleben is weer een overwinning geworden voor de Latgas instructeur Jarno Iprenburg, onder begeleiding van RAEK Racing.

Willem Vriend pakt voor thuisrijder Rainer von Klier de tweede plaats. In het evenement dat door Chattable mogelijk gemaakt is, wint Iprenburg races één en twee, race drie werd een prooi voor Vriend.

Jarno Iprenburg leidde het veld de vrije training in, een training die in het teken stond van het leren van de baan, aangezien slechts een enkeling ervaring met het circuit had. Uiteindelijk zetten Daniël Sandifort de snelste tijd neer met maar liefst 1,3 seconden voorsprong op Iprenburg.

Ook in de tijdtraining was Sandifort de snelste, al was zijn voorsprong beduidend gekrompen. Op 0,4 seconden volgde Willem Vriend, voor Iprenburg, Jan Frensch en John Hoogland.

Vanaf de tweede plaats was Vriend het snelste weg, maar de rook uit de uitlaat van de auto van John Hoogland trok alle aandacht. Hoogland zette de auto in de uitloopstrook stil, maar de rook verslond de gehele eerste bocht. Na het wegslepen van de #30 Westfield kon de race herstart worden. Het duo Iprenburg/Vriend vochten om elke millimeter asfalt, met eerst Sandifort in de achtervolging. Na diens probleem met zijn spatbord nam Jan Frensch de derde positie over. Iprenburg won voor Vriend, Frensch, Lex Peters en Rainer von Klier.

In race twee pakte Iprenburg de kop om vervolgens wederom de gehele race met Vriend te duelleren. Het duo trok een gat van meer dan dertig seconden naar het vechtende duo Peter en Von Klier, waarbij Von Klier de strijd in zijn voordeel besliste en derde werd. Hans Wellink werd uiteindelijk vijfde.

Hoewel Iprenburg in de derde race van Pole Position mocht starten, was het Vriend die als eerste de eerste bocht in dook en ondanks voortdurende druk van Iprenburg de overwinning in de derde race in de wacht sleepte. Von Klier reed lange tijd met Wellink op zijn achterbumper, maar een foutje van Wellink en een sterke race van Daniël Sandifort leverde laatstgenoemde de derde plaats op, voor Von Klier en Peters.

Jarno Iprenburg won wel het evenement, maar Willem Vriend heeft met zijn tweede plaats de titel kampioen binnen. Jarno Iprenburg heeft namelijk niet aan alle wedstrijden deelgenomen. Rainer von Klier greep een fraaie derde plaats voor Lex Peters.

Jarno Iprenburg zal het volgende evenement in de ANAC Carwash Westfieldcup op 18 oktober op Circuit Park Zandvoort wederom onder begeleiding van Raek Racing rijden.

bijdrage van Ivan Kok

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen