Telstar in spannende wedstrijd langs KZ Danaïden

Foto: website Telstar

LEIDEN – Afgelopen zaterdag heeft Telstar na het kerstreces de zaalcompetitie goed hervat door met 16-18 te winnen van KZ Danaïden. Door de overwinning houdt de ploeg van Ronald Anbeek zicht op de ploegen uit de top drie, welke het in de eerstvolgende ontmoetingen treft.

Op voorhand was het even puzzelen om door blessures en ziekte de juiste opstelling te formeren voor de ontmoeting met KZ Danaïden. In het veld bleek er echter geen sprake te zijn van onwennigheid. Het verschil ten opzichte van voorgaande jaren is dat meerdere spelers uit het tweede op alle posities kunnen worden ingezet, wat de veelzijdigheid en het afwezige niveauverschil van de selectie eens te meer weergeeft. Een positieve ontwikkeling.

Enfin, de start van de wedstrijd ging gelijk op. Telstar draaide lange aanvallen, waarbij opviel dat één vak moeite had met de korf te vinden. De Leidenaren probeerden daarentegen een opportunistisch spel te spelen, maar dit werd kundig ontregeld door veel druk te geven. Toch bleef Danaïden bij door van afstand een hoog rendement te schieten. Om en om scorend werd er gerust bij een stand van 9-10.
Na rust werd de marge direct naar twee gebracht. Uitbouwen lukte echter niet, want de ploeg uit Leiden bleek stug en toonde veerkracht. Meerdere malen werd een gat van twee op het scorebord gezet, maar elke keer dat Telstar aan een groter verschil wilde gaan werken werd er met Leidse afstandstreffers direct gecounterd. Op 15-14 nam de thuisploeg zelfs even een voorsprong, maar dit werd hersteld bij 16-16 met nog drie minuten te spelen.

KZ Danaïden kon het op dat moment niet meer bolwerken en dat zorgde ervoor dat de Hoevelakense verdediging veel ballen kon onderscheppen na een passfout of eerste schot van de thuisploeg. Dit gaf Telstar de gelegenheid om zich eindelijk te belonen voor de legio kansen die het gedurende de wedstrijd had gecreëerd. Twee afstandstreffers gooiden de wedstrijd definitief in het slot en zorgden voor de eindstand van 16-18.
Na zeven speelrondes kan voorzichtig de balans worden opgemaakt. Drie ploegen staan afgetekend onderaan met twee punten (Refleks, Movado en ALO). De middenmoot wordt gevormd door KZ Danaïden (zeven punten) en ons eigen Telstar (acht punten). Bovenaan staan Fiks en Noviomagum, beide met twaalf punten. Rapid, de tegenstander van komende week, completeert de top drie met elf punten.

Wil de equipe van Anbeek nog iets betekenen deze competitie dan zal het vol aan de bak moeten, te beginnen volgende week met de uitwedstrijd tegen Rapid op het programma. In Haarlem zal om 19:35 uur worden begonnen.

bijdrage van Jan Willem Boer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen