Nijkerkers op “kampioenkoers”

Voor de korfballers van Sparta Nijkerk kwam het beste nieuws afgelopen zaterdag uit de Veluwehal in Barneveld.

Daar vochten Spirit (Voorthuizen) en Revival (Terschuur) hun burenruzie uit. Die werd uiteindelijk door Revival in haar voordeel beslist. Daardoor staat Sparta Nijkerk, samen met die 2 ploegen nu op een gedeelde eerste plaats in de eerste klasse. “We doen gewoon mee om het kampioenschap”.

Het heeft even geduurd maar Hugo van Woudenberg spreekt het de laatste weken gewoon uit. “We kunnen kampioen worden. Als ik er nog aan denk dat we juist tegen Revival onze enige nederlaag hebben geleden kan ik er nóg ziek van worden. Dat was namelijk nergens voor nodig”. De Barneveldse trainer, die niet onder stoelen of banken schuift dat Revival niet zijn favoriete korfbalclub is krijgt komende zaterdag al de gelegenheid dat recht te zetten. Dan staat zijn team tegenover de ploeg uit Terschuur. De spanning is dus om te snijden en misschien ligt juist daar wel de grootste kans voor de Nijkerkers. Van Woudenberg beslist over een ploeg die opdrachten nauwkeurig uitvoert en het karakter in zich heeft alle emoties uit te schakelen en de wedstrijd volledig naar de hand te zetten. In het duel van afgelopen weekend tegen het Amersfoortse MIA kreeg Sparta Nijkerk de opdracht mee het duel, als het even kon, al vóór de pauze te beslissen. In het Nijkerkse kamp had Sander Motshagen last van wat kleine pijntjes en begon Lysanne Hagen niet geheel fit aan de wedstrijd. “Als het half kon wilde ik die twee al voortijdig wisselen.

Doordat we bij rust al met 3-9 voor stonden en we die voorsprong ook niet meer in gevaar lieten komen kón dat ook. Ik noem dat volwassen en zakelijk. We hebben er vanavond geen gala- voorstelling van gemaakt maar dat hoefde ook niet. Joyce Vedder gooit ze er vandaag heel gemakkelijk in (7) en Ardi de Vente en Eline van de Grootevheen werken zich een slag in het rond. Missie geslaagd dus”, sprak van Woudenberg relaxed. Uiteindelijk trok zijn ploeg een 11-17 winst over de streep. Het vizier kan vanaf nu dus volledig op komende zaterdag worden gericht. “Het is geen geheim dat Revival een soort anti- korfbal speelt. Daar ga ik niet over zitten janken, ik moet, samen met mijn staf, daarop een goed antwoord bedenken.

Het wordt beladen, komende zaterdag (18:50 uur, Veluwehal) maar daar hou ik wel van. We gaan voor de winst, die punten gaan mee naar Nijkerk”. Gespierde taal, een kampioenskandidaat waardig.

bijdrage van Nico Fiegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen