Rebeljudoka’s blijven scoren

Rebel in Slagharen
Rebel in Slagharen
Foto: rechtenvrij

Afgelopen twee weken is er onder bezielende leiding van coach Nigel Lantveld enorm gescoord op de judomat. Op 23 januari werd er aan het toernooi in Slagharen meegedaan en op 31 januari in Groesbeek. In Slagharen streden 10 judoka’s voor de prijzen en in Groesbeek deed 9 man mee.

Slagharen
Thomas Jansen beet het spits af in Slagharen en wist een mooie 2e plaats te bemachtigen. Als tweede mocht Gijs Fränzel de mat op, maar werd net voor de kruisfinales naar huis gestuurd. Broer en zus Tigo en Elena Renes gingen vol goede moed de mat op, maar Elena moest haar wedstrijd staken door ziekte. Tigo Renes wist met veel combinatie judo weer een mooie 2e plek te halen. Ook broer en zus, Alex en Maaike Smit deden beide mee in Slagharen. Maaike Smit verweerde zich kranig tegen verschillende judoka’s met de zwarte band, maar uiteindelijk kwam ze net niet op het podium. Alex Smit wist uiteindelijk zeven partijen te winnen, om er met de 1e prijs er vandoor te gaan. Sid Kamphuis heeft mede door een paar fantastische ippons de 3e prijs weten te behalen. Sam Hendriksen moest een zware strijd leveren, maar uiteindelijk werd dat niet uitbetaald in een prijs. Uiteindelijk moesten de senioren Nigel Lantveld en Hajo Schuurman in de zelfde poule strijden. Nigel Lantveld werd uiteindelijk 4e en Hajo wist in deze zware poule een mooie 2e plaats te behalen.

Groesbeek
In Groesbeek wist Sam Hendriksen zijn plaats van vorige week net buiten het podium om te zetten in een mooie 3e plek. Dit deed hij met veel inzet en goed en verzorgt judo. De jongste strijdster Ciska Walet haalde net niet het podium, maar wist toch mooi judo te laten zien in Groesbeek. De volgende wedstrijden werden verricht door Jerrel Haak, Luc van de Scheur en Alex Smit. Jerrel Haak greep net naast de prijzen, ondanks zijn snelle en mooie judo. Alex Smit had tot de finale uitzicht op de eerste plaats, maar in de laatste partij kwam net te kort, maar heeft uiteindelijk toch de 2e plaats weten te behalen. Luc van de Scheur was in topvorm in Groesbeek, door zijn mooie technische judo ging hij er met de 1e plek van door. Hierna kwam de poule waar drie judoka’s van Rebel in mee mochten doen, Mattias van Hamersveld, Gijs Fränzel en Thomas Jansen. Thomas Jansen kwam deze dag net wat te kort om in de prijzen te vallen, maar Mattias van Hamersveld startte de strijd tegen Gijs Fränzel en bleek met zijn mooie overnames niet te verslaan. Gijs Fränzel wist zich uiteindelijk na deze tegenvaller, toch goed te handhaven in de poule en werd 2e. Mattias van Hamersveld ging op hetzelfde hoge niveau door in de poule en trok de 1e prijs naar zich toe. Uiteindelijk moest Sid Kamphuis de dag afsluiten en heeft dit met een mooie verdiende 3e plaats gedaan.

bijdrage van Miranda Franzel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen