Goede prestaties op Weissensee

Foto: Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Sommige waaghalzen waagden zich voor 2 weken terug op een dun laagje natuurijs in Nederland. Een aantal rijders van de Schaats en Skeelervereniging Nijkerk kozen voor zekerheid en gaven zich op voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Dit hooggelegen bergmeer vriest bijna elk jaar dicht en elk jaar strijkt daar een Nederlandse enclave neer. Dit jaar een unicum, want er reden zowel Nijkerkse wedstrijdrijders en toerrijders.

Laura van Ramshorst rijdt haar wedstrijden namens team ACE. Eline van den Pol staat in het pak van Leontienhuis aan de start. Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap wist Laura in de buik van het peloton te finishen na 70 kilometer. Dit was goed voor een 27e plek. Op woensdag reden deze dames de Alternatieve Elfstedentocht. Helaas moesten zij deze wedstrijd na 130 kilometer vroegtijdig verlaten. Zaterdag tijdens de Aart Koopmans memorial werd Van Ramshorst 26e.

Ook de toerrijders leverden prima prestaties. Dit bij zware omstandigheden, want door de zon werd de bovenlaag van het ijs snel zacht. Ondanks dat wist Henri van Ramshorst de 200 kilometer in een monstertijd te volbrengen. Hij reed deze in 6 uur en 41 minuten. Marianne Liefting was de snelste Nijkerkse dame met 8 uur en 3 minuten. Jan Bast is met zijn 73e jaar de oudste Nijkerker die deze tocht heeft volbracht met een 177e plaats bij de heren. Wubbo Scholte reed maar liefst 3 keer de 200 kilometer. Jarno Vis, Jan van Dasselaar en Evert van Uffelen reden 2 keer de 200 uit. Ivonne Kok reed verspreid over 3 dagen 3 maal 100 kilometer. Andere rijders die de 200 volbrachten zijn: voor de 200 zijn: Hartger van Veldhuisen, Philip Kroon, Alfons en Jos Stortelder, Bob Burger en Eric Kuijt.

bijdrage van Marianne Liefting

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen