Zvv Sparta pakt direct 3 punten

SCHALKHAAR – Na een jaar van afwezigheid is ZVV Sparta/de Laak weer terug op in de topklasse E. Na een mooi seizoen in de hoofdklasse G en het verdiende kampioenschap, staat er een moeilijk seizoen voor de boeg.

Sjaak Termaaten terug en hoe

2016-09-26 zvv sparta Sjaak
Met een bijna ongewijzigde selectie startte ZVV Sparta/de Laak vrijdag 23 september de competitie met een uitwedstijd in Schalkhaar tegen SK Turkuaz. Bij selectie zat één opvallende naam, Sjaak Termaaten. Na twee seizoenen in de Eredivisie gevoetbald te hebben en een seizoen in de eerste divisie actief te zijn geweest is de technische spelmaker weer terug bij de club waar hij begonnen is.

Met vertrouwen begon ZVV Sparta/de Laak aan de wedstrijd. Turkuaz, een ploeg met veel individuele kwaliteit begon sterk aan de wedstrijd. Na 5 minuten al kwamen ze op voorsprong. Een individuele actie door het centrum van de Nijkerkers werd verdienstelijk afgerond en de 1-0 stond op het scorebord. In de loop van de eerste helft kwam Sparta beter in de wedstrijd. Na goed druk zetten zprgde Termaaten na een kwartier voetballen voor de 1-1. ZVV Sparta had in deze fase van de wedstrijd het betere van het spel, al was het af en toe wat ongelukkig. Zo werd er na goed combineren de paal geraakt. Enkele schoten verdwenen naast de goal.

Weinig kansen voor  Turkuaz

Na de rust ging Sparta door met het goede spel. Verdedigend stond het goed waardoor Turkuaz weinig kansen creëerde. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was het opnieuw Termaaten. Na een prachtige aanval schoot hij beheerst de 1-2 binnen. Vlak was hij ook goed voor de 3-1. Turkuaz ging in deze fase nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en dwong Sparta tot de verdediging. Door het aanvallende spel van Turkuaz kwam er veel ruimte te liggen achter de verdediging van de thuisploeg. Sparta loerde op de counter en wachtte geduldig af. V

ijf minuten voor tijd was het Omar Rogouti die na een snelle combinatie de 4-1 voor Sparta binnenschoot. Na deze goal was de weerstand van Turkuaz gebroken en speelde Sparta de wedstijd rustig uit. In de slotfase was het Evert van Beek die in de 5-1 nog kon binnenkoppen.

Vrijdag 30 september speelt ZVV Sparta/de Laak zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, om 20:00 in sporthal Corlaer tegen WSV 2. Na deze wedstrijd speelt ZVV Sparta 2 om 21:00 tegen SVI 2.