Sparta korfbal doet zichzelf behoorlijk tekort

Foto: Willem Lam

VOORTHUIZEN – Hoe bloedstollend de eindfase van het duel tussen Spirit en Sparta ook was, de kater in het Nijkerkse kamp was groot.

Van een 100% kans op de overwinning naar een smadelijke nederlaag 2 seconden voor tijd (17-16). “We zijn hier goed ziek van!”

Eerste riante voorsprong

In de loop van de wedstrijd bouwde de ploeg van trainer van Woudenberg een riante voorsprong van 4 punten op (7-11). Daarmee liet Sparta zien op dat moment de baas binnen de lijnen de zijn. Spirit beschikt echter over Sander Schattenberg. Met 7 treffers (waaronder die allesbeslissende vlak vóór het eindsignaal) was hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de inhaalrace die zijn team inzette. Reëel klonken er vanuit de gelederen van Sparta geluiden dat Spirit normaal gesproken de betere ploeg zou moeten zijn. De Nijkerkers laten momenteel echter door niemand met zich sollen wat in eerste instantie tot een ruime voorsprong leidde maar later dan toch in ieder geval qua stand nog altijd tot een soort stuivertje wisselen.

Schattenberg killing

Exact 12 (!) seconde voor tijd kon gelegenheids- invaller Ardi de Vente eigenlijk vrij aanleggen voor 16-17 wat vrijwel zeker de winnende treffer zou zijn geweest. Zijn poging mislukte. Uit de razendsnelle tegenaanval was het Schattenberg die wel succesvol was en zodoende het thuispubliek op Sportpark Overhorst in extase bracht. Van Woudenberg: “Van Schattenberg weten we dat ‘ie soms niet te houden is. De afspraak dat we hem dus ook zijn gang zouden laten gaan en dat we ons moesten focussen op het andere vak. Dáár lagen wat mij betreft de mogelijkheden. En die lágen er ook, kijk naar het wedstrijdverloop. We zijn niet bepaald beloond voor én goed korfbal én de lef die we toonden. Misschien kwamen we inderdaad te vroeg in de wedstrijd ruim op voorsprong. Daar hebben we achteraf te weinig mee gedaan”.

Opvallende uitslagen

Eens te meer werd duidelijk dat de poule waarin Sparta uit komt er één is waar iedereen waakzaam moet zijn. HKC (Hardinkxveld- Giessendam) lijkt er wat bovenuit te steken maar het is domweg te vroeg om die ploeg tot de gedoodverfde kampioenskandidaat te bestempelen. De competitie kenmerkt zich door opvallende uitslagen, er kan nog van alles gebeuren. Voor Sparta staat er komend weekend weer een derby op het programma. Het Barneveldse ODIK komt op bezoek. Niet alleen beladen als streekderby maar ook nog eens omdat trainer van Woudenberg zijn oude ploeg gaat treffen. Én een wedstrijd tussen twee ploegen die met 4 punten de derde plaats in hun klasse delen. Prima ingrediënten voor wéér een thriller

bijdrage van Nico Fiegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen