Bart Wolfswinkel Nederlands kampioen karabijn

Foto: Gerrit Steen

Op bijna onnavolgbare wijze is het Bart Wolfswinkel gelukt om de NK-titel karabijn voor de tweede, achtereenvolgende, keer te pakken.

Probleemloos kampioen geworden

Op de banen van SV Ons Genoegen in Colmschate legde hij weer de absolute score van 600 punten neer. Daarvan was dan ook nog eens bijna de helft van schoten vol in het midden van de 10 gelegd. Of het een spannende strijd is geweest? Het overduidelijke antwoord daarop is: Neen! Bart had een voorsprong van 5 punten op de nummer twee en dat is in het schieten met karabijn een bijna onoverbrugbare voorsprong. Bovendien zouden er dan naast een absolute score veel meer schoten vol in de 10 moeten vallen.De nummers twee ( Laporte van SV Juliana Maarsbergen) en drie (Verhaar van E&L Enschede) verlieten de schietbaan met respectievelijk 595 en 594 punten.

Apetrots

De voorzitter van S.V. Frans Tromp, Hans Zwakman, verklaarde desgevraagd apetrots te zijn op de tweede karabijntitel binnen zijn vereniging. Ook zijn trainer, Hein Groen, deelde die trots. Hij kwam bijna woorden te kort om de inzet van Wolfswinkel tijdens trainingen tot uitdrukking te brengen. Volgens Groen beschikt de kampioen over de juiste techniek en heeft hij het karakter en de motivatie om zich volledig voor de sport in te zetten. Naar verwachting van Hein Groen kan de zegereeks van Wolfswinkel nog stevig worden verlengd: Hij verkeerd in een bloedvorm en dat lijkt nog wel een poosje zo te blijven.

2016-10-17-schietvereniging-tromp-3
Afgelopen maandag werd Bart op de vereniging stevig in het zonnetje gezet door bestuur en leden van SV Frans Tromp

bijdrage van Gerrit Steen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen