Flevo dames verliezen derby tegen Triton

Foto: Arjen Gerritsma

PUTTEN – De dames van Flevo die dit jaar met een iets ander team spelen dan gebruikelijk, doen het nog niet zo slecht in hun competitie.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Triton stonden zij op de derde plaats. Triton is altijd lastig voor Flevo, zeker in het smalle bad van Putten wordt gespeeld. Dit keer was het niet anders.

De wedstrijd begon niet verkeerd voor de dames uit Nijkerk. Na twee en een half minuut gespeeld te hebben stond de 1-0 op het bord. Rosanne Bakker wist de bal moeiteloos in het doel van Putten te schieten. Putten ging in de verdediging zone spelen. Flevo kwam hierdoor niet goed in haar spel. De overige aanvallen liepen op niks uit in dit part.

In het tweede part scoorde Triton de gelijkmaker door een man meer situatie goed uit te spelen. 1-1 Hierna ging het rap met de tegen doelpunten voor Flevo. Meerdere strafworpen brachten een stand van 4 – 1 op het scorebord..

In de laatste periode hoopte Flevo nog om het gat een klein beetje te dichten. Ze begonnen goed en er werd zelfs gescoord uit een man meer situatie. Doordat Quirina van Zessen een boogbal achter de keepster wist te plaatsen. 4-2. Meer zat er niet in. Triton kreeg alweer een strafworp mee, die opnieuw benut werd. 5-2. En ook een lob bal wist het net nog te raken. Hierdoor kwam de eindstand op 6-2. Een iets wat vertekend beeld, want Flevo kreeg goede doel kansen maar wist ze helaas niet te verzilveren.

De volgende wedstrijd die op 5 november plaats vind, nemen de dames het op uit bij EZ&PC in Elst.

bijdrage van Naomi Heimensen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen