Menindoor spektakel al weer voorbij (video) update

Het 20 jarige jubileum van de Menindoor in Manege Luxool had niet beter kunnen verlopen.

Drie dagen prachtige paardensport, sensatie en gezelligheid. De manege was afgeladen vol en de spanning was voelbaar. Dat leverde op de tribunes meerdere keren kippenvelmomenten op. Voor de menners, het publiek, en de organisatie was vooral gisteravond echt een fantastische kers op de taart. Wat onvergetelijke finaleavond! Er werd zelfs vanuit Noorwegen, Zweden en Engeland via de live stream verbinding meegekeken.

Dubbel Feest

Vanwege het 20 jaar jubileum begon de finaleavond met een verrassingsrubriek “anders dan anders”. Alle deelnemers die in de voorselectie als 20ste in de verschillende rubrieken waren geëindigd mochten in deze rubriek de strijd tegen elkaar opnemen. Drie van de vijf waren ook nog eens clubleden. Dubbel feest dus. Eerste daarin is geëindigd Malisse van de Ridder met haar pony Luc, ook lid van Menclub de Lange Boom.

Meer Nijkerkse succes

Maar dat is niet alles, er werden nog twee titels in de wacht gesleept door Nijkerkse dames. Bij de rubriek enkelspan paard was dat Elsbeth Broekhuis met haar krachtpatser Phiero voor de wagen. Met maar liefst 8 seconden voorsprong op de nummer twee was zij niet bij te houden voor haar concurrentie. Ariena Kleijer, ook uit Nijkerk heeft een waanzinnige finale rit gereden en was de terechte winnares bij een zeer geliefde rubriek, de tweespan pony’s. Beide meiden hebben dit kunstje al eens eerder geflikt, dus van toeval is geen sprake.

Het was een zeer bijzondere editie van de Menindoor. Er kan terug gekeken worden op een geslaagd 20 jarige jubileum. Op naar de volgende editie. Alle uitslagen vindt u hier. Foto’s van de meest winnaars vindt u in de fotoserie.

Bijdragen: Mariët Winkelman (tekst), Henk van Boeijen (video), Arjen Gerritsma (foto’s. Al zijn Menindoor 2016 foto’s kunt u hier bekijken)

Parkoersen

Menindoor Nijkerk 2016 1e parcours

Menindoor Nijkerk 2016 2e parcours

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen