Sparta mist body

14 nov 2016, 15:54 Sport
2016 09 18 sparta korfbal
DELFT - Sparta Korfbal opende afgelopen weekend het zaalseizoen itegen Excelsior. Kansloos waren de Nijkerkers niet, maar op de 23-20 nederlaag was ook weer niet veel aan te merken.

Excelsior fysiek sterker

De Delftenaren zijn volgens Sparta-trainer van Woudenberg één van de kampioenskandidaten in deze klasse dus al te lang wenste hij ook niet stil te staan bij de einduitslag: “We moesten vooral fysiek onze meerdere erkennen in Excelsior. Daar staat een heer van 2 meter te ballen en er lopen er ook nog eens 2 van zeker 1.95 mtr. Daar was voor ons geen kruid tegen gewassen”.
Van Woudenberg moest eerlijk bekennen dat hij de ploegen die hij met zijn team tegen gaat komen dit seizoen nog onvoldoende kent. Sparta speelt haar wedstrijden allemaal in Zuid- Holland en Zeeland en die ploegen staan de Nijkerkers niet echt bekend op het netvlies.

Gaatje kon net niet gedicht worden

Het duel in Delft was niet groots maar ook niet slecht. Sparta haalde in ieder geval het gewenste minimaal aantal doelpunten (20) maar dat bleek in dit geval niet genoeg voor een overwinning. “Vorig seizoen bleven wij in het zaalseizoen nog wel eens dik onder de 20 steken maar daarmee gaan we nu dus goed van start. We zijn eigenlijk de hele wedstrijd in de slipstream van onze tegenstander gebleven maar over de hele linie waren zij simpelweg de betere ploeg. Zelfs mijn wat meer uit de kluiten gewassen heren Sander Motshagen en Jorik van de Grootevheen halen het niet bij hun lengte en da’s vaak dodelijk”.
Sparta hield het gaatje inderdaad bijna steeds beperkt tot 2 punten (het stond in de eerste helft zelfs nog even voor) maar dichterbij kwam men nooit.

Volgende week weer niet makkelijk

Op voorhand was wél al duidelijk dat de Nijkerkse korfbalploeg met Excelsior en Vriendenschaar (uit Hardinkxveld- Giessendam, komende zaterdag in Sportgal Watergoor om 19:45 uur de volgende opponent van Sparta) een zware seizoenopening kent. “Ik kan dus ook niet heel veer meer zeggen dan dat handhaving vooralsnog het credo blijft. Ik geloof dat we met z’n allen in deze klasse pas na een wedstrijd of 4,5 kunnen zeggen hoe de krachten verdeeld zijn. Vriendenschaar was afgelopen weekend met maar liefst 26-13 te sterk voor DES, ik denk dat ik daar wel uit af kan leiden dat die ploeg het aardig voor elkaar heeft”.
bijdrage van Nico Fiegen