Grote overwinning voor dames Flevo

De vorige wedstrijd tegen DWV (uit Doesburg) was de tweede van het seizoen. Flevo verloor toen uit met 4-2. Tijd voor revanche

Aangezien van Flevo toen een aantal basisspeelsters ontbrak dat nu wel aanwezig was en Doesburg dit seizoen verder nog van geen andere ploeg gewonnen had, moesten de punten vandaag in Nijkerk kunnen blijven.

Vooraf drukte coach en keepster Vivian Haandrikman de dames op het hart om vooral hun eigen spelopbouw te blijven spelen en zich niet te laten vastleggen door de zoneverdediging. DWV speelde op die manier in het vorige duel. Bovendien heeft Flevo de laatste tijd veel getraind op het doorbreken van deze verdedigingstactiek, zodat de dames wisten wat hen te doen stond. De afspraak was in eerste instantie om te pressen op het halve veld.

DWV begon inderdaad verdedigend met een zone. Ervaren speelster Josée van den Hoven brak door die verdediging en via een mooie voorzet van Rosanne van der Mast kreeg midvoor Linda van de Kraats binnen 20 seconden al de kans om de 1- 0 te maken. Nog geen minuut later sloot Margrita Bolink een mooie inzwemactie af door de bal over de keepster heen het doel in te wippen en zo de 2-0 te maken. Rosanne Bakker zorgde met een midvoor-actie en een inzwem-actie zowel voor de 3-0 als voor de 4-0. Hiermee werd de eerste periode voor DWV kansloos afgesloten.

Dit gaf de dames van Flevo goede moed, maar ze wisten ook dat ze er nog niet waren. De focus moest gehandhaafd blijven. Dit lukte ook in de 2e periode, waarin Flevo 3 goals wist te maken, waarvan 1 door een lange boogbal van Margrita Bolink en 2 door Naomi Heimensen uit een man-meer situatie. De bezoekers kwamen door de sterke verdediging van Flevo niet in hun aanvallende spel. Ook 2 uitsluitingen van dames van Flevo wisten zij niet te benutten, zodat halverwege de wedstrijd de stand 7-0 was.

In de rust besloot Flevo om de rest van de wedstrijd de tegenstandsters vol uit te gaan pressen. DWV kon hierdoor in de aanval de bal helemaal niet meer kwijt en was in feite kansloos. Bovendien hadden de dames van DWV maar 1 wissel en raakten zij vermoeid. De dames van Flevo bleven hun spel wel netjes opbouwen. Ook in de 3e periode werd door Flevo 3 maal gescoord. Doelpuntenmaaksters waren weer Margrita Bolink, uit een man-meer, Rosanne Bakker met een afstandsschot in de linker kruising en vlak voor de rust Miranda van de Vliert. De 3e periode eindigde met 10-0 voor Flevo.

Nu was het voor Flevo zaak om niet te gaan verslappen. Dat is altijd een risico bij een grote voorsprong. De focus werd wel iets minder, maar dit gaf DWV nog steeds geen enkele kans. Margrita Bolink wist met een mooie inzwemactie de stand op 11-0 te brengen door een prachtige voorzet van Marjolein Berghuis. Vlak voor het einde scoorde Linda van de Kraats het 12e en tevens laatste doelpunt van Flevo.

Eindstand: 12-0. Revanche geslaagd!