Onnodig verlies Telstar/De Registermakelaar

BARNEVELD – In een wedstrijd waarin ODIK de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score heeft gestaan, is Telstar/De Registermakelaar er niet in geslaagd om aanvallend een voldoende te scoren.

Het zorgde ervoor dat de Barnevelders hun eigen spel konden spelen en de ploeg uit Hoevelaken bracht te weinig om dit te ontregelen. Na een 11-9 ruststand eindigde de wedstrijd in 19-18.
ODIK begon voortvarend, schoot met scherp in de beginfase en nam een snelle voorsprong binnen enkele minuten. Daarbij viel op dat de Barnevelders de goals niet van afstand hoefden te maken, maar veelvuldig in de korfzone profiteerden van de verdedigende fouten van hun tegenstanders. Via 3-1 en 5-3 werd het 9-6 en begon Telstar eindelijk aanvallend beter te korfballen. De Hoevelakers nivelleerden, maar vlak voor rust liep ODIK toch weer uit naar 11-9.

Na rust veranderde het spel van beide ploegen enigszins. De Hoevelakers speelden verdedigend behoudender en dit noopte ODIK tot het nemen van afstandsschoten. Het bracht echter niet het gewenste resultaat. Een boomlange Barneveldse rebounder en vervolgens een tiental keer te hard schieten, dan tikt de tijd wel weg. Het frustreerde Telstar, dat vervolgens gehaast speelde, te veel éénschotsaanvallen had en slordig was in balbezit. Op 14-14 en nog een kwartier te spelen kwam Telstar weer op gelijke hoogte, maar twee Barneveldse aanvallen en een passfout aan Hoevelakense zijde betekende 16-14. Met nog een minuut te spelen viel de 19-18, maar de laatste aanval eindigde conform het wedstrijdbeeld: te gehaast en slordig, geen doelpunt.

Komende zaterdag wacht de derde ontmoeting dit seizoen met MIA. Beide ploegen zijn aan elkaar gewacht. Op het veld eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (15-15) en in de zaal won Telstar met 16-17 na een onnodig spannende eerste helft. Uw aanmoedigingen zijn broodnodig en welkom voor deze derby. Aanvang 20:10 uur, sporthal De Slag.