NSC verliest

ASSEN – Na een goede start van de Nijkerkers gingen ze uiteindelijk toch met lege handen terug naar de Burcht

NSC begon prima aan de wedstrijd in Assen en kreeg via Tom de Ridder en Gerrit Bartels twee kansen die meer verdienden. De Ridder was in de 1ste helft een plaag voor de verdediging van ACV. Maar, in de 24ste minuut scoorde ACV uit de eerste kans , die ze kregen. Een mooie aanval door het midden werd goed afgemaakt door Metzemaeker.

NSC ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de mooie kans van Bartels kon net over het doel gewerkt worden door de keeper. Waar de meesten er van uit gingen dat er niet meer gescoord zou worden voor rust sloeg ACV nog een keer toe en scoorde de 2-0. Dat was een bittere pil voor de Nijkerkers.

In het begin van de 2e helft was ACV wat beter zonder grote kansen te krijgen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de blauw-gelen weer beter in de wedstrijd. Een mooie actie van Eyup Termelez werd beloond met een doelpunt. NSC ging daarna alles of niets spelen en drukte ACV naar achteren. De thuisploeg kon niet anders dan verdedigen en proberen de bal zo lang mogelijk vast te houden. NSC kwam niet meer tot scoren.