Telstar/Dé Registermakelaar 1 sluit zaalseizoen goed af met zege op Victum

Na een matige eerste helft van Telstar/Dé Registermakelaar 1, werd Victum in de tweede helft relatief gemakkelijk aan de kant gezet. Een serie van vier doelpunten na rust legde de basis hiervoor.

Uiteindelijk werd de wedstrijd én het zaalseizoen afgesloten bij een stand van 21-15.

In een week waar Telstar een nieuwe hoofdtrainer heeft aangetrokken in de persoon van Daan van der Vlis, mochten de Hoevelakers het zaalseizoen afsluiten tegen Victum. Telstar was twee speelrondes voor het einde al uitgespeeld en kon degraderen nog promoveren. De Houtenaren daarentegen vochten voor een laatste kans op een extra wedstrijd om handhaving af te dwingen en er mocht dan ook genoeglijk worden uitgegaan van een spannende en felle pot.

Daar was in de eerste helft echter weinig van terug te zien. Beide ploegen hadden het verdedigend uitstekend op orde en kwamen aanvallend niet tot nauwelijks uit de verf. De Hoevelakers speelden daarbij energieloos en mat, waardoor voor de toeschouwers weinig te genieten viel. Na dertig minuten stond er dan ook een magere 7-6 tussenstand op het scorebord.

Na rust veranderde het speelbeeld echter. De Hoevelakers startten sterk en het manco voor rust werd verholpen: het leidde tot vier opeenvolgende doelpunten en dit besliste de wedstrijd. Victum kwam nog even terug tot twee doelpunten bij 16-14, maar ‘good old’ Arjan van Leijenhorst zette direct de 17-14 op het scorebord. In de laatste tien minuten was de druk en spanning er helemaal af, wat Telstar de kans gaf om tot aantrekkelijke aanvallen te komen. Ze leidden niet allemaal tot doelpunten, maar de toeschouwers in de goed gevulde sporthal De Slag kregen in ieder geval de kans om wat ‘oehs’ en ‘aahs’ te slaken. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Hummelen af bij een stand van 21-15.

Telstar eindigt door de zege op een gedeelde derde plek met streekgenoot MIA en mag zich gaan opmaken voor de hervatting van de veldcompetitie. Hier moet nog hard worden gewerkt om zich veilig te spelen, waarbij op 1 april direct de derby tegen Sparta Nijkerk is. Daarbij wordt op een klein veld gespeeld. Aanvang 15:30 uur, sportpark Middelaar.